Lat 42 Gran Reserva 12,5% (nr 12679)

Viner ifrån Rioja tillhör en av de personliga favoriterna då jag gillar att det smakar både långt och mycket och där vinet gärna får vara lite kryddigt och mustigt. Har kommer därför ett tips på ett vin baserat på druvan Tempranillo och som smakades för nån dag sedan och som kan vara värt att testa.

lat42Lat 42 Gran Reserva 12,5% årg. 2000 (nr 12679) 99 kr
Spanien, Rioja

vin_skala4_s
SB’s notering:
”Mogen, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av dill, torkade körsbär, läder, nypon och tobak.”

Mitt omdöme:
Det första man känner när man doftar detta vin är ganska svaga men goda toner av röda vinbär, vanilj och nyans av läderbälte. Även den klassiska doften av dill finns där nånstans i bakgrunden om man letar…

Smakmässigt så känns detta som ett riktigt gott, moget och välgjort vin och som innehåller bra med syra. Att det dessutom gifter sig fint med en liten köttbit och potatisgratäng vid sidan om är ju heller ingen nackdel. Gissar att det är inslagen av läderbälte och tobak som gör detta till ett vin som tilltalar mig. 😉

På minussidan finns möjligen en liten tendens till att kännas något slätstruket men då jag känner mig generös idag så får det därför en (svag) 4:a av mig och för att de positiva inslagen överväger klart. Provas!


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 54 times, 1 visits today)

1 svar på ”Lat 42 Gran Reserva 12,5% (nr 12679)”

  1. Håller med dig om detta vin det är väldigt gott när det fått lufta en stund tycker jag.

    Helt klart värt att köpa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *