Baron de Ley Reserva (2010) 13,5%, Rioja

Nu var det ett tag sedan ett vin avsmakades och kom upp till granskning här på bloggen. Det måste givetvis åtgärdas å det snaraste och när nu sommaren tydligen behagar visa sig från sin allra bästa så är det bara slita fram grillen och passa på att njuta och götta sig lite… 😀

Från Baron de Leys egna vingårdar i Rioja Baja kommer Tempranillo-druvorna som ingår i detta rödvin. Ett vin som passar fint i goda vänners lag, gärna till rätter av lamm- eller nötkött. Detta vinet har först lagrats 20 månader på nya amerikanska ekfat och därefter fått ytterligare lagringstid på minst 24 månader.

barondeleyreservaBaron de Ley Reserva (2010) 13,5%, 109 kr – SB-nr: 2525
Spanien, Rioja

vin_skala4_s

 

 

Produktbeskrivning:

”Nyanserad, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, dill, choklad och korinter.” /Sb

 

Mitt omdöme:

Doften bjuder på mjuka, komplexa fatnyanser av körsbär, plommon, svarta vinbär, choklad och lite tobak. 

Inledningsvis ett gott och fylligt vin med avrundad smak och med god fruktsyra. Smakerna går hand i hand med doftinslagen och där man även anar en viss tillkommen kryddighet och lite vanilj. 

Överlag ett mycket smakfullt, välgjort och trevligt allroundvin. Tycker personligen att avslutet blir lite grann i det mjukaste laget men det är ändå så pass gott att jag gärna bekantar mig med det fler gånger… 🙂 

Ps. Passar också på att tillägga och tipsa om att det idag den 7 aug åter är dags för nya släpp på Sb ifrån underkategorin ”Små partier”. (längst ner på sidan)

Se lista över alla smakade viner >>>
[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *