Yeti Imperial Stout, 9,5%

Det har varit lite tunnsått med nya öl-omdömen här på sidan de senaste veckorna av den enkla anledningen att jag ej har smakat några och då utbudet på mitt närmsta SB tyvärr ej är jättestort. Men idag skall det bli lite ändring på det för här kommer ett tips i avdelningen ”Porter & Stout” och som verkligen kan rekomenderas! 😛

yeti_imperialstoutMitt omdöme:

Kraftfulla dofter av mörk choklad, kaffe, sojabönor och malt. Luktar underbart fylligt och mycket gott! Även smakmässigt är den precis lika fullmatad med chokladkola, kaffe och lite halvsöta malttoner och har en överraskande friskhet och fräschhet.  Lång i eftersmaken och ganska sparsamt kolsyrad med lite krämigt och väldigt snabbt tillbakadraget brunt skum.  Njutning!

Detta är nog en av de bästa imperial stout-öl jag smakat (även om den listan är ganska kort ännu) och tillhör det absoluta toppskicktet! Låt dig inte skrämmas av den mörka färgen, detta är en öl som alla bör testa, oavsett om man på förhand kanske inte gillar denna typen av öl. Denna buteljeringen kan helt klart få dig att ändra uppfattning! Garanterat! 😀

Vill också passa på och tipsa om denna coola bild!

 SORT: Yeti Imperial Stout  SB ART.NR: 1667
 TYP: Porter & Stout  STYRKA: 9,5%
 PRIS: 31,90 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Great Divide Brewing
 LEVERANTÖR: Great Brands AB
 Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns) 
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

 

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
(…och glöm ej att ”prenumerera” på den! ;))

(Visited 129 times, 1 visits today)

3 svar på ”Yeti Imperial Stout, 9,5%”

  1. Den är riktigt bra… Men blir ännu bättre än du ställer den i garderoben/källaren i ett år eller två! 🙂

    1. Det kan jag tänka mig… sen gäller det ju att man har tillräckligt med karaktär att kunna låta den stå och vara ifred så länge. Tveksamt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *