Clynelish 1997 Blackadder Raw Cask 58,3%

bl_adSom ”amatör-whisky-bloggare” med stort whiskyintresse så är det alltid kul att få testa whiskynyheter och komma i kontakt med aktörer inom whiskyindustrin. För oss svenska konsumenter blir denna Clynelish-buteljering tillgänglig den 2 dec via Systembolaget och whiskyimportören Clydesdale’s beställningssortiment och landar på 1197 kr per flaska.

Denna whiskyn destillerades i juni, 1997 och har sedan lagrats på fat i 16 år. Åter är det Blackadder som stått för buteljeringen och som ingår i deras Raw Cask-serie (”Whisky as it was”) och där någon kylfiltrering ej har skett eller nån sockerkulör (E150) har tillsatts. Se fler av höstens inkomna varuprov.

clynelish_1997_rawcask cly1997

 WHISKY:  Clynelish 1997 Blackadder Raw Cask
 STYRKA:  58,3%  ÅR: 2013  ÅLDER: 16
 REGION:  Highlands  TYP: Single Malt  PRIS: 1.197 kr
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (3,75 p) Torra ekfatstoner blandat med vanilj och mandarin. Skinnsoffan kan anas i hörnet av rummet.

SMAK: (3,75 p) Mycket goda inslag av mandarin, ekfat och lite krydda. Viss beskhet och med ett bra bett. Kan gärna vattnas lite.

ESMAK: (3,50 p) Kort till medellångt avslut med svaga söta vaniljtoner som ganska snabbt går över mot lite mera fatbeska inslag.

HELHET: (3,50 p) En elegant whisky med lite strama och besk/torra tongångar. Ett par droppar vatten öppnar upp den något och hjälper även till att lyfta fram dofterna mer. Bra kvalitetswhisky med cask-strength styrka. Blir lite för fatbesk för min egen smak men testa den gärna själv… 😉 

TOTALPOÄNG: 14,50 p 

Clydesdale

Notering: 131108, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *