Estrella Damm Daura, 5,4% (Gluten-free)

Med rubriker som ”Utsedd till världen bästa gluetenfria öl 2008 och 2009” och med ”En öl med riktig ölsmak” så bådar det ju ganska gott och därför tänkte jag ge denna ljusa lager ifrån Spanien en chans.  

För att en öl skall få kallas glutenfri så kräver internationella regler att den innehåller mindre gluten än 20 ppm (parts per million) och där nivån för Daura’n ligger nånstans strax under 6 ppm.

estrella_damm_dauraMitt omdöme:

Utseendemässigt ser denna ölen helt ok ut och har en ganska luftig krona. Tyvärr doftar denna bleka ölen ingenting, sedan ingenting och möjligen anar man sedan lite svag nyans av spannmål och metall som blandats med nån droppe citronsyra. Detta är smakmässigt heller ingen större sensation utan består mestadels av svaga toner malt, lite gräs, metall och citron.

Viss antydan till skön krispighet kan anas men inte så mycket mer och där denna ganska smakfattiga och blaskiga ölen känns lite platt, blek och ointressant. Råkar man inte vara glutenintolerant så passar möjligen denna bäst ihop med gräsklipparen under ett litet depåstopp men är i övrigt inget att rekommendera för den gemene ölfantasten.

(stort plus dock att man försöker framställa öl med dessa glutenfria egenskaper)

 SORT: Estrella Damm Daura, (Gluten-free)  SB ART.NR: 1532
 TYP: Ljus Lager  STYRKA: 5,4%
 PRIS: 14,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Damm  LEVERANTÖR: Carlsberg 
 Ointressant (Nja, vad finns det mer i kylen att smaka på…?)
 

Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆ 4/10 

 

 

logestr[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 134 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *