Innis & Gunn Lager 4,6%

En AfterWork-öl fram på fredagskvällen när arbetsdagen avslutats är ju aldrig fel och letade därför fram denna ganska nyligen inhandlade lager-ölen ifrån Innis & Gunn. För övrigt min första lager jag testar ifrån bryggeriet.

innisgunn_lagerMitt omdöme:

Utseendet är klart och helt genomskinligt och den lätta skummkronan försvinner ganska fort. Här är doften i stort sett obefintlig och man kan bara ana de lätta nyanserna av ljust bröd, liten aprikoston och citrus.

Smaken är tyvärr inget större undantag utan har samma lätta och ljusa aromer. Lätt maltighet blandas med klena smaker av ljust bröd, aprikos, citrus och ananas. Lättdrucket och ganska mainstream. Här finns inget som sticker ut, biter ifrån eller som skapar nått större avtryck. En öl med liten beska och liten fyllighet.

En helt ok och hyfsad lageröl, varken mer eller mindre och gillar man lageröl så är detta ett ganska säkert kort. Vill man ta ut svängarna lite mer väljer man med fördel nått annat ur deras för övrigt trevliga sortiment.

Råvaror:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC:
Mer info: (Vad betyder förkortningarna?)

Notering: 150108, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Innis & Gunn Lager  SB ART.NR: 89106
 TYP: Lager  STYRKA: 4,6%
 PRIS: 15,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Innis & Gunn  LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *