Kavalan Solist Sherry Cask 57,8%

Som vinnare av klassen ”Best Rest of World Single Malt Whisky” år 2010 i World Whisky Awards så är ju förhoppningarna höga när det nu har blivit dags att ge sig an en sample på denna Taiwanesiska whisky. 

kavalan_sherry_cask57817,50
 WHISKY: Kavalan Solist Sherry Cask
 STYRKA:  57,8%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Taiwan  TYP: Singlemalt  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:  Kavalan Distillery  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Kavalan Distillery  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: 4,50 Underbara, mjuka sherrytoner med fyllig nyans. Här blandas torkad frukt, vaniljtoner och en lättare träton omvartannat till en helt magisk kompott. Och vilken färg sen!!! (givetvis ej kylfiltrerad eller andra tillsatser) Den svagt krämiga konsistensen får det att riktigt vattnas i munnen. Detta vill man smaka på! 🙂

SMAK: 4,50 Oh, my… 😀 Här fullkomligt exploderar det i munnen och där smakerna av mörka bär, vanilj, kokos, toffé och mörk choklad bara väller fram. Riktigt gott!! Gillar verkligen den krämiga fylligheten och den breda smaken. Lite kryddighet växer in från sidorna mot slutet. Ganska söt och med välavvägd och god svag beska. Tycker också den står upp riktigt bra även med ett par droppar vatten i sig om man kanske tycker den blir lite för het på gröten med sina dryga 57%.

ESMAK: 4,25 Det långa avslutet är gott och elegant och en härlig sugkaramell. Blir kanske något lite beskare med vatten i och där litet kummin-inslag letar sig fram. 

HELHET: 4,25 Välförtjänt höga poäng och en underbar sherrydräpare av världsklass ifrån Kavalan-destilleriet. Saknar åldersbeckning (NAS). Föredrar den själv helst utan vatten men detta är givetvis en smaksak. KÖP!

TOTALPOÄNG: 17,50 / 20.00 p

Notering: 160410, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *