Buxton/Lervig Trolltunga Gooseberry Sour IPA 6,3%

En ensam och kvarlämnad flaska på bolagets hylla i Örebro pockade på min uppmärksamhet när jag strosade runt bland godsakerna och spejade runt lite. Gooseberry? – Är inte det krusbär på engelska, tänkte jag för mig själv. En Sour IPA läste jag sedan vidare på den läckra etiketten. Detta måste givetvis provas! (även tjejen i kassan blev helt till sig och lyrisk när hon såg mitt val och gav mig en liten recension medans jag betalade)

trolltungaMitt omdöme:

Detta är ett ganska lågskummande öl som bjuder på härliga dofter av aprikos, mango, persika  rabarber, citrus, krusbär och grapefrukt och är halvklar till utseendet. Även en hel del humletoner smyger upp från bakgrunden. 

Smaken är en rejäl SURBOMB!! Ja, jädrar i min låda vad det drar där bak i kindfläsket!!! Satan… Det bitande sura följs upp med mer syrliga toner ifrån de exotiska frukterna och som följer med ända fram till målgången. Oh my God – Sour IPA – en helt ny upplevelse för min del. 😛

Helt otroliga och fantastiska (både goda och lite mindre goda) smaker och där det rejält sura tilltalar mig och som väcker min nyfikenhet. Som att tugga på en näve omogna gröna krusbär och samtidigt suga på en citronskiva. En fullständigt extrem öl som är både god och inte god på samma gång och som räcker och tar en bra stund att få i sig! 

7 p får den av mig smakmässigt men där jag ändå vill ge den full pott för själva framställningen. Wow! 
Sugen på nått brutalt surt/syrligt i hästväg? Spänn fast dig och testa denna!! 😀 😛 😀

”Gooseberry Sour IPA. Trolltunga is a jutting rock in Norway, hanging 700 metres over lake Ringedalsvatnet. Only the wary tread the path to the very edge. This beer was brewed to celebrate friendship and a love of wild places. A collaboration with Lervig Aktiebryggeri from Stavanger, Norway”

Maltsorter: –
Humlesorter: –
Övrig info:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –

Notering: 160502, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Buxton/Lervig Trolltunga Goosberry  SB ART.NR: 11295
 TYP: Sour IPA  STYRKA: 6,3%
 PRIS: 32,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Buxton Brewery/Lervig  LEVERANTÖR: Vasagatan 50 Restaurang AB
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *