Teerenpeli PRKL 40%

PRKL – En ny singelmalt ifrån de finländska skogarna och Teerenpeli-destilleriet!  😀 

Från destilleriet som producerar över 40.000 liter sprit varje år kommer man nu med en ny whiskyutgåva på 2400 flaskor till Systembolaget. Whiskyn är destillerad med enbart finskt mältat korn (från Viking Malt Malt House i Lahtis) och där man använt sig av färskt grundvatten vid tillverkningen som sker i kopparpannor.

 WHISKY:  Teerenpeli PRKL
 STYRKA:  40%  ÅR: 2017  ÅLDER: NAS
 REGION:  Finland  TYP: Singlemalt  PRIS: 498 kr
 DESTILLERI:  Teerenpeli  SB-ART NR:   20270
 PRODUCENT:  Teerenpeli  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  2400 flaskor – Systembolagets tf. sortiment. 50 cl.

 

PRKLMina omdömen/kommentarer:

DOFT: 3.75 Här bjuds näsan på en ganska tuff inledning där jag i den till en början lite spritig drivna doften även hittar kolatoner, lite russin/dadlar och en del mjuk aprikos. Ganska fort stannar den av och där det spritiga drar sig tillbaks och ersätts av nånting annat… lite mera wellpapps-aktigt. Rund vanilj kan anas med lätt antydan av rökighet.

SMAK: 3.50 Ganska bred och kraftfull smak som tar för sig lite grann. Kola, vanilj och lättare spritighet tillsammans med ett dovare intryck där viss pepprighet (möjligen även lite rök här också) jobbar upp sig. Får även lite sherrykänning i smaken.

ESMAK: 4.00 När eftersmaken växer fram är det lite mera av röken som talar och som ger en ganska bred och värmande karaktär där även den mjuka kolavaniljen har en del att säga till om ihop med sherryinslaget. Det tidigare lite spritiga som fanns där är nu mera maskerat. Gott!

HELHET: 3,75 En spännande whisky ifrån vårt grannland där doften är något bättre än själva smaken men där den största behållningen ligger i själva eftersmaken som även är lite lätt trä-ig. (Rekommenderar ett doftdyk ner i det tomma glaset! Mmm!!) Plus i kanten för att man får en flaska för under en femhundring. PERKELE att den bara innehåller 50 cl… 😉 😛

TOTALPOÄNG: 15,00 av 20.00 p

Notering: 170615, Sample, Clydesdale
Bildcredit: Clydesdale

[Musiktips:]


   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *