Ardbeg Cask X ”Dram straight from the Cask” 55%

Storstäder är ju egentligen inte min grej men ibland så får man ju offra sig… 😀

Efter en liten semestertripp till huvudstaden Stockholm som råkade bli och innehålla inte bara ett utan två besök på Ardbeg Embassy så är man numera ännu några smakupplevelser rikare! (Från djupet av mitt hjärta också ett jättestort TACK till familjen som står ut med mig och mitt whiskynörderi!! Älskar Er! ?) 😀 😛

Med ett utbud runt ca 300 olika whiskysorter (inte bara Ardbeg) så är ju valmöjligheterna många. Själv hade jag redan innan ganska klart för mig vad jag ville testa… Ardbeg Cask X  som är en ”Dram straight from the Cask”.

 WHISKY:  Ardbeg Cask X ”Dram straight from the Cask”
 STYRKA:  55%  ÅR: ?  ÅLDER: ?
 REGION:  Islay  TYP: Singelmalt  PRIS: 180 kr/dram
 DESTILLERI:  Ardbeg  SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  Ardbeg  LEVERANTÖR:  Ardbeg
 ÖVRIG INFO:  ”From the Barrel” @ Ardbeg Embassy – Stockholm

 

Mina omdömen: Ardbeg Cask X ”Dram straight from the Cask” 55%

DOFT: Doften är förföriskt underbar där lättare sherry/vintoner (marsala?) blandas upp med mycket goda rökinslag och lite lättare nyans av rosvatten. Ojojoj, en whisky som förtjänar att doftas på lääääänge! Magiskt!

SMAK: Den underbara smaken, som går hand i hand med doften och där marsala(?)/sherry-inslaget inledningsvis är ganska tongivande och lite vinöst och håller tillbaka den lite strama rökigheten något innan den blommar ut i sin fulla prakt. Rökigheten är dovt mullrande underifrån och detta är riktigt, riktigt gott!!

ESMAK: Långa efterdyningar av askig rökighet som även har en liten maltig fruktighet i sig och där rosinslaget också är återkommande. Och vilket färg sen… helt enastående!

HELHET: Att dricka whisky som dragits direkt ur fatet ger merkänsla, definitivt!! Hade kanske hoppats på liiiite större grundrökighet i denna ”straight from the cask”-whisky som jag inte upplever så brutalrökig ”Ardbeg-style” men där sherry/marsala(?)tonerna som finns där i stället helt klart är en värdig ersättare och som man vill (och kan!) suga på hur länge som helst. 

Ev. kommentar: Detta måste bara smakas… och upplevas på plats! REKOMMENDERAS! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,75 / 20.00 p

Notering: 170711, Ardbeg Embassy 

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *