Brooklyn Special Effects Hoppy Lager Alkoholfri 0,4%

Ibland så dyker de upp, ja ni vet de där små överraskningarna som lyser upp vardagen lite grann mitt i allt det jämngråa. Detta alkoholfria (0,4%) ölet Special Effects ifrån Brooklyn Brewery plockades på ICA-hyllan för en tid sedan och har gått och blivit en riktig favorit hos mig. Goda alkoholfria öl duggar inte så tätt om man vill ha lite mera karaktär men detta ölet tycker jag dock är riktigt trevligt och har trots sin nästan obefintliga alkoholstyrka en oväntat hög smakrikedom och som jag tycker påminner lite grann om en härlig surbitig IPA bitvis. Kul!

”Brooklyn Special Effects är en hoppy lager med en oväntad tallrik arom och behaglig bitter finish. Ölen får sin gyllene, bräckliga sötma från torrhoppning med Citra och Amarillo humle – en teknik som sällan används vid alkoholfri bryggning.”

Mitt omdöme: Brooklyn Special Effects Hoppy Lager Alkoholfri 0,4%

Sirapstoner blandas upp med lite torrare grapfruktsinslag både i doft och smak och där det finns en god underliggande maltighet som har en del fyllighet. Här bjuds gommen även på liten strävtorr beska och där man även kan ana en del grapefruktsbitiga inslag.

Fräscht, gott och ett riktigt bra alkholfritt alternativ som kan vara värd att kolla upp. Fanns också som sagt även på hyllan hos min lokala ICA-butik…

Råvaror: 2-row, Caramel, Munich, Mosaic, Citra, Amarillo
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: 

Notering: 190222, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Brooklyn Special Effects Hoppy Lager    SB ART.NR: 1958
 TYP: Alkoholfri, American Amber Lager  STYRKA: 0,4%
 PRIS: 15,90 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Brooklyn Brewery
 LEVERANTÖR: Carlsberg Sverige AB
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

 

(Visited 81 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *