Pistonhead Haze Lager (Brutal Brewing) 5,1%

När man hittar öl-nyheter på hyllan på mitt lilla lokala bolag så köper man, det är sen gammalt… som det gamla och numera överanvända uttrycket säger. 🙂 Brutal Brewing (som grundades 2011 och ägs av Spendrups) har med hjälp av pilsner- och caramalt samt humlesorterna magnum och galaxy skapat en torrhumlad öl som enlig dom själva passar hamburgare, kryddiga rätter eller rakt upp och ned. Jag testar på det sista alternativet!

”En vackert ljusgul, ofiltrerad, krispig lager med underbara toner av passionfrukt och citrus från den australiensiska aromahumlen Galaxy. Vår allas favorit, Magnum, har med sin höga alfasyra skänkt en välbalanserad beska över brygden som komplimenterar den fina maltkroppen och jästens härliga karaktär. En lager med uppfriskande fruktiga toner helt enkelt.” //Spendrups

Mitt omdöme: Pistonhead Haze Lager (Brutal Brewing) 5,1%

Färgen på detta lagerölet går i ljusgul ton och har en lätt humlig ton i den goda doften där man också kan ana en del fruktiga inslag av citrus, aprikos och ananas. Då ölet är ofiltrerat så är själva utseendet inte heller helt genomskinligt utan har en något mera grumlig nyans.

Smaken följer doften och där de fräscha, lätt humliga tonerna och med inslaget av citrusfrukt och ananas ger en något syrlig munkänsla och där man även kan ana en viss bitterhet i bakgrunden. Påminner ganska mycket om vanlig IPA-öl men med en något mera maltigare ton och med lite mindre humlebett. Fräscht, gott och lättdrucket!! Och inte heller att förglömma så är den ganska billig också! #dettaköperjaggärnaigen :)?

Råvaror: Pilsner- och caramalt samt humle av sorterna magnum och galaxy
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 190302, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Pistonhead Haze Lager 5,1%  SB ART.NR: 89067
 TYP: Haze Lager  STYRKA: 5,1%
 PRIS: 10,50 kr (330 ml)  LAND: 🙂
 PRODUCENT: Brutal Brewing
 LEVERANTÖR: Spendrups
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer) 
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *