BrewDog King’s Shilling (Sovereign Scotch Ale) 8%

Dags att smaka på King’s Shilling, ett öl som tillkom inför Skottlands nationaldag, St Andrew’s Day förra året och som BrewDog-bryggeriet ligger bakom. Detta ölet är en salted caramel scotch ale som bryggs med tio olika maltrostningar och har aromer av bränt socker, toffé och karamell. Skotsk ale brukar oftast ha mer maltsmak än engelsk ale och detta ser jag givetvis fram emot att få testa.

Enligt rekommendation skall den tydligen bäst också avnjutas tillsammans med haggis, vegetarisk haggisburgare eller en haggispizza… (tror dock tyvärr inte att mina lokala serveringar här har detta!) ?

”Maltig, rostad smak med sötma, inslag av mörkt bröd, sirap, kaffe, smörkola och russin” //Sb

Mitt omdöme: BrewDog King’s Shilling (Sovereign Scotch Ale) 8%

BrewDog King’s Shilling (Sovereign Scotch Ale) 8%Mörkt bröd, sirap, rostat kaffe och söta russin tycker jag är genomgående smakkaraktärer på detta skottska maltöl, som bjuder på förvånansvärt liten doft och ett gott, brunnyanserat skum.

Munkänslan för detta ölet är fylligt krämig, söt och ganska tjock och där lite torrare nyanser hittas mer i eftersmaken men utan nån direkt större beska att tala om. Överlag en god, chokladmörk öl som känns välbalanserad och inte så extrem åt något håll. Helt ok men tycker att den möjligen saknar lite ”tryck” för att bli jätteintressant… 7 p

Råvaror:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Innehåller laktos

Notering: 190924, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: BrewDog King’s Shilling  SB ART.NR: 1220 
 TYP: Skotsk Ale  STYRKA: 8%
 PRIS: 26,90 kr (330 ml)  LAND:
 PRODUCENT: BrewDog
 LEVERANTÖR: Cask Sweden
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer) 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *