BrewDog Cocoa Psycho Imperial Russian Stout, 10,0% (BrewDog Mix)

brewdog_mixIfrån ölboxen Brewdog Mix (101,20 kr) som innehåller 4 olika sorters öl ifrån BrewDog-bryggeriet kommer denna Imperial Russian Stout vid namn Cocoa Psycho. (denna kan i dagsläget också köpas löst ifrån SB’s beställningssortiment och kostar då 49,90 kr)

Denna smakades faktiskt redan nån gång runt julledigheten men där min recension av nån anledning helt har fallit i glömska och ej blivit publicerad här på freddeboos.se förrens nu… Men bättre sent än aldrig, så håll till godo! 😀

Mitt omdöme:

Mörkt och lite chokladfärgat brunt skum med doftnyanser av kakao och russin. Smaken är direkt och ganska kraftig och består av brända/rostade choklad- och kaffebönor. Har även ett litet beskbitigt avslut.

Detta är överlag en ganska söt öl och som är nästan helt kolsvart till utseendet och med intressanta smaknyanser av typen rostat kaffe, mörk choklad, kakao och vanilj. Detta är inte nån öl man skyndar på eller sveper direkt då den känns väldigt fullmatad och har stor mättnadsfyllnad och kan med fördel ges lite tid.

Avslutet består av svaga toner av gräddkola som växer långsamt fram och blir mera framträdande tillsammans med ännu mera kaffesmak och mörk malt. Den får inte riktigt full pott av mig men gillas denna typen av öl så tycker jag denna kan vara värd ett prov, speciellt om man kan få tag på den via BrewDog-boxen!

 SORT: BrewDog Cocoa Psycho Imperial Russian Stout  SB ART.NR: 11914 (boxen) 
 TYP: Stout  STYRKA: 10,0%
 PRIS: 101,20 kr (Boxen )  LAND: 
 PRODUCENT: Brewdog
 LEVERANTÖR: Cask Sweden AB 
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

brewdog_cocoapsycho[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *