Time & Tide Depth Charge Stout 5,9%

Ifrån byggeriet Time & Tide på Kent-kusten i sydöstra England så kommer denna Depth Charge Stout och som saluförs här via TOMP Beer Wine & Spirits AB. Enligt bryggeriets egna hemsida en ”underbart rik, komplex stout baserad på hela 8 st olika maltsorter”. Ölet är dessutom ofiltrerat och veganvänlig!

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Mitt omdöme & betyg: Time & Tide Depth Charge Stout 5,9%

Chokladmaffig smak med mycket trevliga toner av kako, espressokaffe, kavring och rostad malt. Fyllig och god munkänsla men som (för min del) gärna hade fått breda ut sig ännu lite mer för att ytterligare utöka på allt det njutningsfulla och härliga. Detta gillar jag och vill ha mera av!

Lite tyvärr kanske inte så mycket till skum att tala om mer än en lite stund innan den ganska snabbt drar sig tillbaks till en tunnare vit rand. Doftmässigt är det inte helt förvånande de choklad-iga nyanserna tillsammans med kaffe och kavring som breder ut sig mest och som ligger främst i ledet.

I min bok och enligt min betyglista nånstans 7-8 poäng Har lite svårt att ”poäng”-bestämma mig då jag verkligen gillar sammansättningen men där jag skulle vilja ha liiiite mer tryck själva smakupplevelsen. Min burk (med denna ändå ganska coola och snygga etiketten!) hade stått något lite för kallt i källaren när detta ölet kom att smakas och hade med största sannorlikhet vunnit på att bli nån grad varmare… 7/10 p

MALT: Kornmalt
HUMLE:
 Humle
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 28/10 – 2022

Notering: 230112, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Time & Tide Depth Charge Stout  SB ART.NR: 14035
  TYP: Stout  STYRKA: 5,9%
  PRIS: 34,30 kr  LAND: Silkie Stout (Loch Lomond Brewery) 5%
  PRODUCENT: Time and Tide Brewing Co
 LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *