Finn Spring Weisse (2023) 4,8%

Snön i stort sett borta, värmande sol och åter lite höpp om livet… ja, verkligen gött att vi går mot lite ljusare tider, i alla fall årstidsmässigt sett. Ifrån Brygghuset Finn i Skåne kommer mitt nästa öl – Finn Spring Weisse (2023) 4,8% – och som jag tänkte presentera här på bloggen. Ett stadigt veteöl (Wiesse, Hefeweizen) bryggt för att passa fint så här fram på den stundande vårkanten.

”Brygghuset Finn grundades av Petter Lindholm och Simon Frennberg. idén till att starta ett bryggeri kom under en kurs i entreprenörsskap, där Petter och Simon skapade en affärsplan för ett fiktivt bryggeri. Allt eftersom tog arbetet mer och mer praktisk form när Simon tog upp sitt gamla intresse hembryggning igen. Till slut bestämde de sig för att satsa på ett riktigt bryggeri, och hittade en lämplig lokal bakom järnvägsstationen i Landskrona. I slutet av 2013 fanns utrustning på plats och den första ölen lanserades i början av 2014.” //Systembolaget

Finn Spring Weisse (2023) 4,8% Finn Spring Weisse (2023) 4,8%

Mitt omdöme & betyg: Finn Spring Weisse (2023) 4,8%

Ganska stor doft med trevliga inslag av humle och citrusfrukter och aprikos.

Smakmässigt så tycker jag faktiskt att detta är något bättre än förväntat (jag är i ärlighetens namn inte en jättestor konsument av denna typen av öl) och där jag upplever en god och stor friskhet. Gott humleinslag, en lättare fruktighet, syrliga citronfrukter med en touch av aprikos och där tankarna även går mot ett ljusare bröd.

Ett veteöl jag definitivt kan tänka mig att återkomma till! 7/10p

RÅVAROR: Kornmalt, vetemalt och humle
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 24/2 – 2023

Notering: 230315, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Finn Spring Weisse (2023)  SB ART.NR: 12081
  TYP: Veteöl (Wiesse, Hefeweizen)  STYRKA: 4,8%
  PRIS: 29,70 kr (50 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Brygghuset Finn
 LEVERANTÖR: Brygghuset Finn
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *