RajRaj Bryggeri Vits på lager 5%

När stollarna och humorprofilerna Niclas och Jonatan på Den Som Skrattar Förlorar-podden (DSSF) slår sig samman och brygger ett öl ihop med de fem ölentusiasterna bakom bryggeriet RajRaj (som tydligen betyder FESTLIGHET) så blir man ju inte annat än lite nyfiken och bara måste testa… Nu åker vi! 😁🍺

RajRaj Bryggeri Vits på lager 5% RajRaj Bryggeri Vits på lager 5%

Mitt omdöme & betyg: RajRaj Bryggeri Vits på lager 5%

Namnet på ölet ”Vits på lager” ger till början en antydan av att detta är ett lageröl men där man sedan vid en lite närmare anblick på etiketten kan läsa att detta kanske egentligen nog lutar mer mot ett veteöl. Då börjar också mina första smaknoters frågetecken att räta ut sig lite mer till utropstecken då jag inte alls tyckte att detta smakade som ett vanligt lageröl utan som ett öl med lite mer finess och med en mer humlearomatisk ton bakom. 

Tycker att doften inleder lite friskt/krispigt humlemaltigt gott och som har en del goda inslag av underliggande tropisk fruktighet. Smakmässigt och i min mun upplevdes den först mer som en apa/ipa än som ett vanlig lageröl (som jag först trodde att det var) och där jag vidare efter ett par klunkar börjar ana veteinslaget mer och mer och där mina tankar nu går lite grann åt att vara nån typ av Hopfenweizen-öl och där jag också uppfattar en viss torrhumlig beska utan nått större bett.

Överlag så är detta för min del fullt drickbart även om Vits på lager-ölet kanske inte känns som direkt ”jättefestligt” och något som jag absolut känner att jag bara måste få smaka på igen… 6/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, Vetemalt, Mandarina Bavaria, Spalter Select
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

| dssfpodden | rajraj_craftbeer | freddeboos

Notering: 240119, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: RajRaj Bryggeri Vits på lager  SB ART.NR: 39764
  TYP: Lager  STYRKA: 5%
  PRIS: 33,30 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: RajRaj Bryggeri
 LEVERANTÖR: RajRaj Bryggeri
  Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 64 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *