Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%

Det mörka lagerölet/dubbelbocken Grebbestad Lunator 2023 7,9% har fått sitt namn ifrån att den bryggs en gång om året och under natten vid årets första fullmåne och är en återkommande aktivitet på bryggeriet beläget på landets västkust. Ölet är kalljäst vilket innebär att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur och där ölet därför får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen.

”Bocköl finns i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck, i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ”ein bock”. I många delar av världen är bocköl numera en starkare lager. Dubbelbock, eller doppelbock på tyska, är en kraftigare version av den vanliga bockölen och kan ha alkoholhalt från 7 till över 10%. En dubbelbock är ofta fyllig och har en viss sötma.” // Sb

Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%

Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%

Mitt omdöme & betyg: Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%

Kavring, vörtbröd, mörksirap och choklad (häll den i ett cognacglas och de säger man blir glad… sorry, det blev ju nästan lite Hooja-feeling på den! 🎶)

Nåväl, lägg härtill en del mörk rostad malt, en lätt bittersöt smak och eftersmak samt bakgrundstonerna av Ozzy Osbournes ”Bark At The Moon” så börjar vi komma denna riktigt in på livet och känna vad denna dubbelbocken (som bryggs under årets första fullmåne) handlar om.

Tycker det är smakrikt, välbalanserat och riktigt smaskigt! 8/10 p

RÅVAROR: Kornmalt
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment

För ett par dagar sedan så besöktes för egen del Bohuslän i trippel bemärkelse (själva Grebbestad fick dock utgå pga tidsbrist tyvärr) med först en liten semestertripp till bland annat Uddevalla med strandpromenaden i sikte och som första anhalt. En gång & cykelväg (ca 9 km) som sträcker sig från Skalbankarna i östra delen och genom centrum och vidare längs kusten till Lindesnäs småbåtshamn där dagens tur också kom att startas ifrån.

Därefter gjordes även en liten avstickare till det natursköna Silverfallet en bit in i skogen vid Ljungskile och där hela denna trevliga dagsutflykt sedan avslutades hemmavid på altanen med att avnjuta denna mycket goda och tidigare inköpta Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%.

 

Notering: 230731, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Grebbestad Bryggeri Lunator 2023 7,9%  SB ART.NR: 11090
  TYP: Dubbelbock/Mörk lager  STYRKA: 7,9%
  PRIS: 32,90 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Grebbestad Bryggeri
 LEVERANTÖR: Grebbestad Bryggeri
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *