RSS
 

Arkivet för kategori: ‘Data’

RSS-(whisky)feed-listan har uppdaterats!

26 Okt 2015

Många känner säkert redan till rss-teknikens fördelar med att kunna “prenumerera” på olika webflöden och sidor och därigenom kunna få det allra senaste och nyaste artiklarna direkt serverat i sin RSS-läsare, mailklient eller webbläsare. (det finns lite olika alternativ att kunna fånga upp rss-strömmarna för att kunna läsa dom)

För den som besökt min blogg tidigare vet kanske också redan att det här på freddeboos.se finns en speciell sida med just insamlade rss-flöden med whiskynyheter ifrån de flesta av de whiskybloggar (som har denna tekniken integrerat på sina sidor) och som jag själv tycker om att läsa och ofta återkommer till. 

Sidan med alla de olika RSS-(whisky)feeds‘en hittas här:
 rss73

En lite notering kan dock vara bra att veta innan man kliver in på rss-sidan och som man kan ha i åtanke. Sidan kan vara något lite tungladdad då den först skall “kontakta och dra” hem de 3 senaste inläggen ifrån varje angiven whiskysida och som kan vara placerad och ha sitt hem lite var som helst runt om i denna värld…
(ett tips kan vara att försöka uppdatera inläsningen av sidan om laddningen verkar ha stannat av)

 

En ny sida har tillkommit!

27 Sep 2014

Många läsare här säkert allra redan bekanta med rss-flöden och dess otroligt smidiga funktion för att kunna hålla sig uppdaterad så fort något nytt händer och publiceras on the world wide web.

Då jag även förutom att smaka whisky även gillar att pula med “ettor och nollor” och med datorer i allmänhet så har jag under några dagar testat lite olika plugins till wordpress-upplägget som freddeboos.se-sidan är uppbyggd på och kan här och nu presentera ännu en ganska användbar och nytillkommen undersida för den som gillar att hålla lite koll på vad som händer ute i whiskyvärlden. Kika gärna! 😉

rss
RSS- (whisky)feeds
(länken till denna sidan hittas även i menyn) 

 

En ny sida på freddeboos.se – Twitter-news!

05 Dec 2013

twVar ett tag sen jag hade tid att pula lite med utseendet och testa diverse plugins här på bloggen men nu har jag i alla fall lattjat lite och försökt sätta mig in i och lära mig mera om hur Twitters API funkar och hur man kan utnyttja detta… 🙂

Har därför skapat en ny sida där man kan följa vad som händer i twitter-flödet med hastagsen: #whisky, #singelmalt och den nyskapade #freddeboos som jag framöver kommer försöka använda mig utav i mina inlägg. 

Twitter-news! heter sidan och kan hittas även bit ner ute i den högra menyn.

Och för dig som ännu inte hittat in och skapat ett eget namn och börjat använda detta sociala microblogg-program kan ladda ner detta här. För den som ännu inte “vågat” eller måhända är lite osäker på vad detta är så är tipset att leta reda på några guider först.

Passa även gärna på att följa mig på @freddeboos och whiskyklubben AWC via @AmneharadsWC 

 

Prenumerera på uppdateringar hos freddeboos.se!

08 Feb 2013

Ett utav mina större nyårslöften i år var, förutom att försöka smaka så mycket god whisky som möjligt att jag skulle vara 100% “uppkopplad och online”… Och det kan jag säga har gått riktigt bra, än och då, haha 😉

Många av er sidbesökare vet förmodligen redan om och har kanske anammat den mycket smidiga funktionen med RSS-flöden i Era webbläsare och med alla dess fördelar som detta ger för att snabbt kunna få tillgång till och bli uppdaterad när något nytt har skett på sidorna ni följer.

rssDagen alla smartphones har väl numera oftast(?) egna inbyggda rss-läsare för att enkelt kunna lägga till olika flöden i mobilen för att få ett “pling” när något händer…

Själv använder jag mig av en lite äldre telefon av märket Galaxy och kan tipsa om den smidiga android-appen RssDeamon och som hittas på Google Play. Med denna eller liknande installerad så är det enkelt att ex. lägga in freddeboos-sidans två rss-feeds som är:

https://www.freddeboos.se/feed/rss/ – för siduppdateringar
https://www.freddeboos.se/comments/feed/– för kommentarer

Tekniknörd som jag också är så införs nu också (på prov till att börja med) en möjlighet att via sin e-postadress kunna registrera sig för att få en notifiering via e-mail när någonting nytt har skett här på sidan.

Denna smidiga “prenumerations”-funktion hittas i den sista avdelningen i menyn här ute till höger. → → →
(man anger sin e-mail och får då först ett automatiskt bekräftelse-mail skickat till sig för att kunna godkänna och aktivera denna notifierings-tjänst) 

Testa gärna och som sagt, detta kommer till en början att ske på prov för att kunna utvärdera själva nyttan… 😀
Reservation för vissa “handhavande-fel” under inkörningen… (feedback tas gärna emot via kommentar-fältet)

Och kom ihåg:om du inte syns, finns du inte!(i alla fall inte här ute i den mediala och digitala världen)

//Fredde

 

freddeboos-APPen uppdaterad..

03 Feb 2013

Har under dagen suttit och pillat litet och uppdaterat min freddeboos-APP för Android-mobiler och som kan laddas ner gratis ifrån Google-play. ( ev. behövs en bock  i mobilen under  “inställningar >program >okända källor” för att denna appen skall funka)

freddeboos-appDetta är en app avsedd närmast för AWC- och SoW-anhängare samt den som vill ha snabb tillgång till alla mina smakade whiskysorter här på freddeboos.se och AWC samt tillgång till de totala poänglistorna.

Förbättringar som gjorts är följande:

  • Bättre och mer lättlästa whiskylistor, poänglistor både för freddeboos.se och AWC-sidorna
  • Uppdatering av formulären för att kunna skicka in sina samples-svar via mail för AWC och SoW
  • Diverse mindre justeringar samt en del ikonbyten för lättare översikt

 

Testa den gärna och lämna gärna kommentarer och tips på förbättringar som ev. kan göras… 🙂

QR-kod för nedladdning:
freddboosappen_qr

 
 
© 2011-2018 freddeboos.se