The Hakushu 12

Så var då resultatet klart och sammanställt i vår 3:e samples-omgång i SoW,  ett projekt som vi i AWC har ihop med TPWC och utvalda och inbjudna gästdeltagare som gillar whisky… Själva uppgiften består i att gissa vilken sort man tror det är i den ”hemliga” whiskyn som man smakar samt sätta ett betyg ev. ett omdöme.

Mitt svar och gissning:

DOFT: (4,50): Underbart fruktig doft (knappt ett uns av varken sprit, rök eller fenoler) Söt, lite smörlik doft blandat med ekfat och honung och gröna äpplen. Sega, ganska stora droppar i ”whiskylegsen” vilket bådar för god kvalite och troligtvis med några fler år på nacken än 10-12…

SMAK: (4,00): Inledningsvis lite het/pepprig ton som tonar över emot lite frukig smak, där äpplet åter finns med och lite choklad kan anas. (lite tunnare i smaken än förväntat med tanke på doften, runt 46%?)

E-SMAK: (3,50): Avslutet känns förhållandevis kort och ”försvinnande” lite och där möjligtvis den återståeende frukten blandas upp med smak av ekfat. (bourbon-fat?)

HELHET: (3,75): Lovande och god i början med en fantastiskt god fruktdoft men som tyvärr försvinner bort lite grann och inte följer med riktigt under hela ”resans” gång. Ändå en god och trivsam fruktwhisky! 🙂

BETYG: 15,75 av 20,00 p

Min gissning på sort: Old Pulteney 17

Rätt svar var: The Hakushu 12

Region: Japan, Styrka: 43,5 %, Pris: 547 kr, SB-nr: 86464

Ja, det kan sägas direkt att så himla lätt att gissa rätt sort är det inte, då det ju finns en hel del att välja ifrån, hehe 😛 För att se alla deltagarnas gissningar och omdömen kan ett besök på SoW-sidan rekommenderas.

Notering: 110219, SoW-sample #3, Samples Of Whisky

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *