Auchentoshan 12

Tänkte jag skulle fira min nya hemsida och min samling av whiskynoteringar som nu åter är helt komplett ifylld med ett litet test av en whisky som jag fick tidigt i somras och som jag faktiskt glömt bort att göra nån notering på… Men bättre sent än aldrig, var det ju tydligen nån som sa… (och tack HHM för denna)

DOFT: 3,50 Ganska fyllig och trevlig doft av citron/apelsin-marmelad, skumbanan och rostade nötter. Lite rök ligger och lurar i bakgrunden.

SMAK: 3,25 Lite söt, vaniljaktig smak blandat med smörkola och lite sherrytoner, Känns ganska lätt och man anar ett visst sting längst bak i gommen. Visst kemiskt inslag.

E-SMAK: 2,75 Lite sur/beskt i eftersmaken och som hänger med några sekunder efter man svalt. Citrontoner…

HELHET: 3,25 En ganska smakfull och trevlig ”vardags”-whisky. På minussidan finns det nånting lite kemiskt över den…

MITT BETYG: 12,75 av 20,00 p

Auchentoshan 12

Region: Lowland, Styrka: 40 %, Pris: 399 kr, SB-nr: 412


Vill också passa på att tips om en ny sida som har tillkommit och som kallas för Poänglistan. Denna hittas på höger sida underst i den alfabetiska menyn över alla whiskysorter som  jag har smakat och på denna sidan kan man sortera whiskyn efter ex. poäng.

Notering: 120314, Privat smakad (FAN)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *