Maker’s Mark, 45% 359 kr (nr 558)

Nu kommer här mitt omdöme för en whisky-typ som jag vanligtvis aldrig eller i alla fall väldigt sällan smakar, nämligen en bourbon-whisky vid namn Maker’s Mark och som är vida känd över hela världen och som tillverkas i Kentucky, USA. Denna whisky är gjord på 70% majs, 16% höstvete och 14% kornmalt och serveras rumstempererad som avec eller används som drinkingrediens.

Jag har vid ett flertal gånger dykt på andras omdömen och recensioner för denna när jag besökt diverse olika andra whiskybloggar och hemsidor men har aldrig själv tidigare testat. Därför vill jag ge ett stort tack till Rolf ifrån Vikens Whisky Vänner som var vänlig nog att göra ett litet samples-byte med mig först, så jag får chans att provsmaka den innan jag ev. bestämmer mig för ett inköp… 🙂

Maker’s Mark, 45% 359 kr (nr 558)

Region: USA, Kentucky, Styrka: 45 %, Pris: 359 kr kr SB-nr: 558

MITT BETYG: 08,75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (2,50) Dofterna som kommer ifrån denna gyllen-färgade vätska är mycket fruktig och sötaktig och med vanilj-inslag. Inte heller mycket sprit-genomslag alls att tala om, trots 45%. Känns lite simmig.

SMAK
: (2,00) Mycket smakrik, där karamell, parfym och lite peppriga kryddor är tongivande. Tycker tyvärr att det smakar på tok alldeles för mycket av billig parfym för att detta skall nå några högre höjder. Söt


EFTERSMAK
: (2,00) Även eftersmaken är också väldigt nyanserad av parfym men som har ändå en viss god sötma i sig.


HELHET
: (2,25) Tack, men nej tack… tycker att det smakar alldeles för mycket parfym av detta för att det skall vara njutbart fullt ut. Litet plus dock för den trevliga röd-vaxade förslutningen.

Notering: 120809, Privat smakad sample, (RAN – VWV)

(Visited 31 times, 1 visits today)

2 svar på ”Maker’s Mark, 45% 359 kr (nr 558)”

  1. Aj då… Det där låtet inget vidare. Känns inte som jag behöver prova den. Jag litar på ditt omdömme i detta fall 🙂

    1. Man kan väl säga som så att jag är väldigt tacksam som fick chansen att samples-smaka denna då jag troligtvis aldrig nånsin kommer att lägga mina slantar på den… (ärligt talat så har jag svårt att förstå att det finns nån som gillar bourbon-whisky över huvudtaget, men det är väl likadant för de som inte förstår sig på oss som är helt fanatiska i kraftig rök-whisky, antar jag, hehe)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *