Roffes Limited Edition 2012

I morgon hägrar ett besök hos tandläkaren, så varför inte passa på att bedöva käften lite redan nu… 😛

Har fått den stora äran att provsmaka en whiskypolares egenhändigt självkomponerade ”blended malt”. Detta är en whisky som har byggts upp av ”slattar” och som sedan har lagrats en liten tid på ett helt nytt ekfat ifrån Thorslundkagge, ” Sveriges mästare på trätunnor”…

DOFT: 3,50 Fint kopparfärgad till utseendet. Doftar lite aprikos, ekfat och grönt äpple. Frisk och trevlig till doften och med lite sälta, tillsammans med strimmor av svag rök. (Speyside-karaktär blandat med lite Talisker-nyans?)

SMAK: 3,25  Smaken, som kommer direkt är ganska kraftfull och lite vass. De utfällda tanninerna ifrån det nya ekfatet kan anas och det smakar nytt trä med inslag av frukt och lite peppar. Röktoner på slutet. Luktar bättre än den smakar…

E-SMAK: 2,50 Lite sträv/torr i eftersmaken och med viss spritighet. Förhållandevis kort eftersmak, där strävigheten och smaken av nytt trä hänger kvar en stund. Inte så mycket rök att tala om…

HELHET: 2,75 En hyfsad whisky, dock med lite väl mycket ”träsmak” och som troligtvis skulle gynnas av att blandas upp med ännu mer söt/rökig whisky… 😉

MITT TOTAL-betyg: 12,00 av 20,00

Notering: Samples-prov, (RLU – VWV)

(Visited 9 times, 1 visits today)

5 svar på ”Roffes Limited Edition 2012”

  1. Haha, ja och om han även blandar i lite av de godare sorterna så kan detta nog bli riktigt bra… 😉 😉 Är sugen på att köpa en tunna till mig själv jag med! 🙂

    1. Kan förstå det… jag med. Och fylla med sherry i några månader och tappa ur. Sedan slå i CS Islaywhisky i några månader 🙂

  2. Jaha det var ju kul att höra att det duger till bedövningsmedel i alla fall.
    Jag hade också planer på att slå i sherry ett tag först men sen struntade jag i det, och jag kommer nog att försöka hälla i lite mer rökig whisky från och med nu så kanske det blir lite mer karaktär av islay över den.

    1. Haha, ja och till det ändamålet så dög den alldeles förträffligt! 😉 Har du betygsatt den själv ännu, Roffe? Med lite mer rökkaraktär över den så skulle den nog kunna växa ett snäpp till, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *