Laggan Mill Cooper’s Choice 55,5% (nr 10489)

Här kommer mina ”smaknötter” från en whisky jag fått ta del utav genom en arbetskamrat och whiskyvän och som jag verkligen sett fram emot ett tag att få sätta mig ner och provsmaka. Detta är en whisky som kommer ifrån den oberoende buteljeraren The Vintage Malt Whisky Company och ifrån serien Cooper’s Choice och där ryktet säger att det är Lagavulin i denna…

Laggan Mill Cooper’s Choice

Region: Islay, Styrka: 55,5%, Pris: 575 kr SB-Art nr: 10489

MITT BETYG: 18,50 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,50) Otroligt fin kopparfärgad whisky med underbara, lite söta, sherry-toner med med svagt rökinslag och dofter ifrån havet. Det här bådar gott, vill jag säga!

SMAK: (4.75) Oj, här snackar vi höga poäng!! Wow, vilken wirrre. De söta sherry-tonerna möter först upp till dans när man tar den i munnen och som sen virvlar långsamt runt i gommen för att sedan dra sig tillbaka något för att samstämmigt med rökdimmorna bilda ett smakavtryck man sällan glömmer! 😛 Frågan är om detta kanske inte till och med är fråga om en 5-poängare(!), för detta är så himla bra.

EFTERSMAK: (4,50) Tyvärr avtar den goda smaken ganska fort och lämnar endast kvar små förnimmelser av vad man just har druckit. Lite synd, för jag hade gärna sett att den hängt med en lite längre stund i svalget. Men stunden man får med den är i alla fall helt suverän!

HELHET: (4.75) En helt underbar sherry-whisky med ett litet rökinslag och dessutom till ett smått fantastiskt pris för denna smakupplevelsen… TACK, ROFFE!! (jag vill ha mer!!! 😉 )

Notering: 121124, (Roffe – Vikens Whisky Vänner)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 44 times, 1 visits today)

11 svar på ”Laggan Mill Cooper’s Choice 55,5% (nr 10489)”

 1. @Markus – Den här skall du definitivt försöka smaka! (om du inte redan gjort det då den tydligen även fanns med på SBWF12) Helt suverän!

  @Roffe – Bra köp!! 🙂

  1. Jag har en och en halv panna kvar så är det någon som vill ha ett sample så säg bara till:)

   1. Ja, häll den för fasen inte i Roffes ”Limited Edition” bara!! 😉 Vilken är din åsikt; Roffe om den? (gissar du har smakat)

    1. Som jag sa tidigare så tycker jag att det är en riktigt kraftig whisky med nådde sherry och rök, kan inte bli så mycket bättre, att den sen ligger under 600 i pris på bolaget gör den inte sämre.

      1. Min mailadress är roffe1964@gmail.com
       Jag har väldigt dåligt med sherry whisky, jag har mest varit intresserad av rökig islay whisky så har du något riktigt sliskigt så ska det bli kul att provsmaka lite.

  2. Den är beställd Fredde. Har hört många som ger den sjukt bra poäng.

   Nej provade den inte på mässan… Utan det blir ett wildcard köp då många andra i coopers choice serien är riktigt bra och jag litar på goda whiskydrickare som dig tex 😀

   1. Är nästan inne lite på samma idé faktiskt… om det finns nån kvar att få tag på vill säga

    Tyckte den gick lite i samma ”viktklass” som BenRiach Matured In Sherry Wood 12. (Skulle vara kul med ett blindrace de båda emellan)

    1. Laggan Mil finns 10st kvar på Depån så det är det lugnt ännu, plus några flaskor ute i landet. Samt Ben Riach sherry matured finns det gott som på de flesta bolag.

     Bara köpa! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *