Laphroaig 11 y.o 46% Hepburn’s Choice

Har man 998 kr till övers och gillar rökwhisky så kommer det i morgon, den 1 oktober in ett nytt alternativ för de som gillar den här typen av whisky. Det är det nya märket Hepburn’s Choice ifrån Hunter Laing & Co och Langside Distillers som stått för buteljeringen av en 11-årig Laphroaig och som har tappats på 151 st flaskor. Givetvis non-chilled filtered och utan färgtillsatser. Först till kvarn… 😉

För oss Svenska konsumenter så är det Clydesdale AB som står som importör och där jag fått den äran att provsmaka några centiliter av den kommande nyheten som släpps på Systembolagets beställningssortiment den första oktober. (Stort tack till Tina Sundblom på Clydesdale för detta!) Se fler inkomna varuprover.

laphroaig11_hepburnschoice
 WHISKY:  Laphroaig 11 (151 btl)
 STYRKA:  46%  ÅR: 2002  ÅLDER: 11
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 998 kr
 DESTILLERI:  Laphroaig  SB-ART NR:   85910 (BS)
 PRODUCENT:  Langside Distillers  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

laphroaig11_hepDOFT: 4.25 Underbar rökdoft med nyanser av vedeldad brasa och med ett lite plastigt inslag, några strån av citrongräs och lite sälta. Mmm detta är bra!

SMAK: 4.25 Stark inledning och en Laphroaig-whisky som går rakt på sak utan några krusiduller! Här är det den goda röksmaken som står för smaken där den peatiga malten ligger helt i fokus och levererar direkt! Har också en lite råare bourbon-nyans som kommer upp ifrån i botten och hjälper till att bredda själva smakupplevelsen. 

ESMAK: 4.00 Ett gott avslut som har en del sälta och liten svag lakritston över sig och där längden får betecknas som en bra bit över medel. Skulle möjligen vilja ha lite mera av den goda maltiga karaktären i eftersmaken. 

HELHET: 4.25 Med ett utseende i färgskalan nånstans kring droppen från en citron så ser detta kanske inte ut att smaka nånting alls… men som gammal Islay-fantast har man vid detta laget lärt sig att skenet kan bedra. Och detta med besked! En underbar rökwhisky med en lite råare bakgrundskänsla och med det rätta bettet och det kan bara bli frågan om betyg ifrån den högre skalan hos mig! Gillas! 🙂

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 140930, Varuprov, Sample (Clydesdale)

Clydesdale[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 31 times, 1 visits today)

2 svar på ”Laphroaig 11 y.o 46% Hepburn’s Choice”

  1. Ja, denna gick hem hos mig… lite råbrutal så där som jag gillar det.Hepburn´s Choice har en hel del spännande buteljeringar för en hyfsad billig peng och som man skulle vilja testa. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *