Aberfeldy 21 40% (nr 428)

Lördagskväll och blev sugen på lite sherry-nyanserad whisky… Varför inte ta tillfället i akt och smaka en 21-åring ifrån högländerna och som jag har (för riktigt länge sen,  ja, jag vet!) fått en sample av ifrån mina goda whiskyvän Markus, som också driver en blogg om både whisky och öl och som är väl värd ett besök.

aberfeldy_21

Aberfeldy 21

Region: Highland, Styrka: 40%, Pris: 899 kr SB-Art nr: 428

MITT BETYG: 15.75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4.00) Mycket lovande, god och tilltalande doft där apelsin-chocklad, vanilj och aprikos blandas i en fin kombination. Mycket sötma ligger i luften och där man också anar en viss maltighet.

SMAK: (4.00) Smaken är ganska lik doften och där den verkligen bjuder upp till dans i det första skedet för att alldeles för fort avta mot mitten och för att sedan komma tillbaka lite mer mot slutet. Lite synd att den ligger endast på 40% då de mjuka, goda sherry-tonerna och apelsin-chokladen som man definitivt önskar ännu mera utav troligtvis hade varit ännu tydligare, bättre och mer framstående i en cask strength-version.

EFTERSMAK: (3,75) Ett ganska sött, gott och medellångt avslut.

HELHET: (4,00) En härlig, sherry-nyanserad whisky som inleder mycket bra och har goda egenskaper. Inledningen är bättre än avslutet där den tappar lite av både intensitet och smak för att kunna få högre poäng.  Känns även lite dyr då den är nervattnad till endast 40%.

Notering: 130112, (MSU)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

4 svar på ”Aberfeldy 21 40% (nr 428)”

  1. Håller med dig Fredde den har bättre potential än den visar. Tror oxå den skulle må bra av att kanske ligga på 46-48%.

    Men den är ju ganska trevlig ändå 🙂

    1. Ja den är riktigt angenäm whisky och man blir nyfiken på vad som finns bakom nästa hörn när man smakar på den… tyvärr är det här i slutfasen som den tappar lite grann och bleknar av en aning. Kanske finns nån version som är tappad på fatstyrka och som man kan lyckas jaga rätt på, för då vore den ju riktigt intressant… 😉

  2. Tänkte bara meddela att Glöd + ett omärkt sample (som du med allra största sannolikhet inte kommer ha några problem att gissa) har lagts på lådan idag fredde.. så du borde väl ha det imorgon antar jag.

    Jaktlycka var fan inte god du… nog den minst goda jag druckit fram till idag tror jag… spritig, jästig… nej inget jag gillade alls… men nu har jag i alla fall provat den 🙂

    1. Det låter gött, Robban! Och vad beträffan ”Jaktlyckan” så kan jag bara instämma… Ingen höjdare 🙁 Men nu är den äntligen slut. (…och jag varnade dig, hehe)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *