Wårby Stockholm Extra Stark 7,2% (nr 1430)

Egentligen gillar jag inte när ljus lageröl ligger på denna alkoholnivån då den har en tendens till att smaka ren sprit alldeles för ofta. Man kan ju därför fråga sig varför denna 7,2:a då inhandlades men då jag ej tidigare har brytt mig om att smaka den och då sortimentet på mitt lilla systembolag kan räknas på två händer…

warby72Mitt omdöme:

Riklig, lätt sammansatt skumkrona som ganska snabbt sjunker till en tredjedel och som är vitt och påminner om lättmjölk till utseendet.

Denna tillverkas av Spendrups Bryggeri och har en liten, söt maltig smak och ganska lite med beska överlag. Ett litet spritinslag kan anas i bakgrunden men det är faktiskt inte detta som drar ned betyget för min del denna gången utan för att hela ölen i sig känns ganska trist överlag och inte sticker ut på någon front alls.

Det man möjligtvis lägger märke till och som man minns är att den är ganska kolsyrerik. Den är också förhållandevis billig i förhållande till alkoholstyrkan, vilket ju i sig får anses vara ett plus.

Produktinfo:

Wårby Stockholm Extra Stark 7,2%
Art.nr SB: 1430
Pris: 13,40 kr, 50 cl

Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 104 times, 1 visits today)

2 svar på ”Wårby Stockholm Extra Stark 7,2% (nr 1430)”

    1. Nja, valet stod mellan 4 eller 5 i betyg och där den höga styrkan var den avgörande och övervägande faktorn i detta fallet, hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *