AWC-julklapps-sample (blindprov) – The Six Isles

Edit: Ja, helt ute och cyklade var jag ju ändå inte då jag gissade att det var fråga om en blended whisky. 😉
(kul också att även billig whisky kan få bra med poäng! Köpvärd!)

Fick under juldagarna ifrån en av peatfreaks-”tomtarna” hem ett julklapps-samples-paket med ett hemligt kluckande innehåll att försöka gissa innehållet på… Tack för detta mycket trevliga initiativ! 🙂

awc_samplesjulklappSort: (min gissning:) Black Bottle, 40% (blended)
Rätt svar: The Six Isles

DOFT (4,00): Ganska kraftigt rökiga tongångar med litet medicinalt inslag. Peppar och vanilj anas samt även lite methol(?) (påminner lite om Kilchoman-whisky bitvis)

SMAK
(4,00): Känns som en ganska ung och lite oborstad rökwhisky och 
där mer komplexitet och fler lager eftersökes till den redan ifs. redan tilltalande rökigheten. (mestadels baserat på att smaken för övrigt ligger väldigt långt fram i munnen)

ESMAK (4,00): Rökigt avslut där peppartoner och lite citron växt fram tillsammans med mera peppar. Dör tyvärr ut lite väl fort bara.

HELHET
(4,00): Trevlig rökwhisky med inslag av både vanilj, citron och peppar. Ett litet spritgenomslag drar ner betyget något tillsammans med det lite kort avslutet och den något ”platta” smaken.

KOMMENTAR: Drar till med en riktig chans-gissning då jag tror att detta kan vara fråga om en blended-whisky som är baserad på whisky ifrån de 7 st destillerierna som finns på ön.

TOTALPOÄNG: 16,00 av 20,00

Notering: 130106, (HHG)

thesixisles

The Six Isles (blended)

Region: Scotland, Styrka: 43%, Pris: 230 kr (utlandet)

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 6 times, 1 visits today)

3 svar på ”AWC-julklapps-sample (blindprov) – The Six Isles”

  1. Läste om denna flaska i någon artikel förra veckan tror jag det var.. läste bara gott om den där också, speciellt i förhållande till pris.

    Ser ut som du tyckte sammalikadant 😉

    1. Ja, prismässigt och i förhållande till smaken så är detta jävligt BRA! Har ju heller inte än iof dykt på nån rökwhisky som jag tyckt har varit otäck, hehe! 😉

      Enda nackdelen är väl att den inte finns att få tag på inom landets gränser… Clydesdale har ju nån version på SB vid namn Breath of the Isles men då är vi uppe i en helt annan prisklass… (humm fasen, nu blev jag ju nyfiken på den whiskyn också, hahaha)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *