Bowmore Surf 40% – AWC-sample #27 (HHG – blindprov)

Edit: Ja, denna taxfree-whisky har man ju smakat på några gånger tidigare men att den skulle vara så svår att gissa på var en lite av en överraskning faktiskt. och då jag inte ens trodde det var fråga om nån Islay-whisky… 

Efter en liten förskjutning i schemat blev det så då äntligen dags att få smaka på Amnehärad´s Whisky Clubs senaste sample och som denna gången har inhandlats av medlem HHG. Här följer mina smaknoteringar för detta blindprov à 3 cl. Och för den som är intresserad och som vill veta mera om upplägg osv för denna typen av whiskyprovning rekommenderas ett besök på denna sidan.

Rätt svar: Bowmore Surf 40%

SORT: (Min gissning:) Macleod’s Island 8 Years 

DOFT: (3,00 p) De mjuka, maltigta tonerna har ett litet fruktigt inslag. Mycket svaga rökdimmor kan anas.

SMAK: (3,25 p) Något mer rök framträder direkt man får den i munnen. Känns ganska lätt och lite tunn och ligger troligtvis nånstans 40-43%. 

ESMAK: (2,75 p) Litet kryddigt avslut tillsammans med halm och svag rök. 

HELHET: (2,75 p) En ganska anonym och lågmäld whisky. Lite klen. 

Ev. kommentar: Var först lite inne på nån Irländare men tyckte den svaga röken inte riktigt överensstämde med alternativen… 

TOTALPOÄNG: 11,75 

Notering: 130611, AWC-sample #27 (HHG)

bowmore_surf

Rekommenderat YouTube-klipp:
   

(Visited 23 times, 1 visits today)

2 svar på ”Bowmore Surf 40% – AWC-sample #27 (HHG – blindprov)”

    1. Ja, det var överraskande låga poäng överlag hos alla i AWC som verkade tycka den var ganska klen… Bowmore Surf Den är ligger ju ifs bara på 40% och det spelar givetvis in lite grann men att den var så pass rökfattig hade jag inte för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *