Bruichladdich Islay Barley 2006 Dunlossit 50% (nr 97061)

Årets första whisky får bli ett smakprov på en Bruichladdich-whisky som kommer ifrån den 606 kvadratkilometer stora ön Islay strax utan för Skottlands fastland. (Stort tack också till Robban för detta trevliga samples-bytet!)

bruichladdich_islay_barley_

Bruichladdich Islay Barley 2006 Dunlossit

Region: Islay, Styrka: 50%, Pris: 499 kr SB-Art nr: 97061

MITT BETYG: 14,25 av 20,00

DOFT/UTSEENDE:(3,25) Ytterst svaga rökstrimmor tränger igenom denna ganska fruktiga, ”lätta” och lite blommiga whisky till en början. och där päron, halm och citrus ger de största avtrycken. 

SMAK:(3,75) Sötman lirar fint ihop med de fruktig- och citrusaktiga inslagen och där även grönt äpple och vanilj tillkommit till den fruktiga smakpaletten. Lite mer rök har också framträtt och gör ett trevlig ”mellanspel” innan eftersmaken tar vid… 

EFTERSMAK: (3,50) Inga större överraskingar vad gäller eftersmaken mer än att den känns fruktig och är ganska kort… En liten kvardröjande röknyans ligger dock kvar en liten längre stund och ger ändå ett ganska gott avslut. Vatten tillför inte mycket, snarare späder ut de redan ganska svaga frukttonerna.

HELHET: (3,75) Även om detta är en whisky utan några större krusiduller eller några större överraskningar så känns den överlag som en genuin och välkomponerad whisky. Bör dock vattnas försiktigt då den fort kan övervattnas. Röksmaken kunde gärna varit något större.

Notering: 130102, (Robban)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *