Morberg Collection Pers Lilla Röda Tempranillo 13,5% (nr 2743)

Åt igår en riktigt smarrig skinkpaj som frugan hade tillagat och till denna goda gourmerätt öppnades en kicki_danielsson-festis av herr Morbergs egna vinkollektion. Detta bag-in-box-vin hade inhandlats av den enda enkla anledningen att vi båda gillade det förra vinet i serien och som vi tidigare har smakat.

morberg_tempranilloMorberg Collection Pers Lilla Röda Tempranillo 13,5% (nr 2743) 239 kr
Spainen

vin_skala4_s
SB’s notering:
”Kryddig, bärig, aningen bränd smak med inslag av mogna jordgubbar, skogsbär, muskot och vanilj.”

Mitt omdöme:
Frisk, fruktig och ganska lätt doft som inbjuder till att vilja smaka på detta rubinröd vinet som är gjort på den aromatiska druvan Temperanillo.

Upplever vinet mycket fylligt, med en god krydda och med flera smaker av röda bär. Till en börja känns vinet ganska lätt men ändrar karaktär efter en liten stund ”ute i det fria” och känns något strävigare och med mera kraftfull smak.

Tycker Morbergs Lilla Röda smakar riktigt bra och har en trevlig fruktsyra. För högre poäng vill jag  för min del ha ett vin med ännu längre eftersmak och med ännu mera tyngd. Möjligen kan en ännu tyngre kött- eller fågelrätt tillföra en del även om jag tyckte att det gifte sig fint med denna något lättare skinkpajen…
Ett mycket gott, bra och smakrikt boxvin med andra ord! Bör testas. 😉


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

3 svar på ”Morberg Collection Pers Lilla Röda Tempranillo 13,5% (nr 2743)”

  1. Håller med dig Fredde. Det är ett riktigt trevligt vin, jag tycker den lyfter sig än mer om man slår upp den i karaff och låter den lufta sig rejält.

    1. Japp, den blir bättre med kantering! Enda problem är att få tillbaks den i boxen igen om man inte orkar sörpla i sig hela lådan… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.