Morberg Collection Cabernet Sauvignon (nr 6804) 99 kr

Vid gårdagens kvällsmat så smakades det på ett vin taget ifrån min vinkällare (nej, jag skojar bara men visst finns det planer på att nån gång kanske bygga en!)  och som släpptes på Sb i början på april. Detta vinet beställdes (i ett klassiskt online-impuls-köp-manér) direkt via Morbergs Collection och då det tidigare har fått bra recensioner så lades en order på ett helt kolli… 🙂 (om det smakar gott finns ju alltid möjligheten att ge bort några flaskor i present. Och smakar det riktigt illa så får man väl ge bort allihop, i present!)

Morberg Collection Cabernet Sauvignon, 13% (nr 6804) 99 kr
Chile, Valle Central


SB´s notering:
”Fruktig, ungdomlig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, örter och vanilj.

Mitt omdöme: Detta är ett mycket doftrikt vin och där man direkt känner igen tongångarna ifrån den populära blåa Cabernet Sauvignon-druvan. Sippar lite försiktigt och försöker hitta smakerna av de mörka bären och visst finns dom där, de svarta vinbären, blåbären, lakritsen och örterna.

Ett mycket trevligt vin men där jag personligen önskar jag lite kraftigare smak och något mera strävighet… Men totalt sett och i kombination med den goda doften, som faktiskt drar upp betyget ett snäpp, så är detta riktigt bra och kan rekommenderas.

Kul också att Spotify börjat få in ännu mera gött och välljudande sound from the early 70’s! 😉 Proggen lever än!

(Visited 5 times, 1 visits today)

2 svar på ”Morberg Collection Cabernet Sauvignon (nr 6804) 99 kr”

  1. Låter spännande. Har dock generellt lite svårt för Chilenska Cabernet Sauvignon viner men alla säger att detta ska vara bra. Så jag får nog lov o köpa ett o testa 🙂

    1. Beredd att hålla med dig, Markus då Cabernet inte riktigt är min favorit heller men måste ändå medge att denna var riktigt trevlig…

      Tilläggas kan också göras att, då jag hade spenderbyxorna på, även klippte en låda med det vita vinet Viognier också och det var (som många andra också tycker) faktiskt ännu godare.

      Syrah Rosé som också ingår i hans kollektion har jag dock inte smakat på då jag inte är så förtjust i rosé-vin över huvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *