BenRiach Single Malt Pedro Ximenez Finish 15, 46% (nr 80404)

Torsdag-kväll, lite gött tunggung i högtalarna och jag inleder med en skvätt Speyside-whisky som fått mogna på bourbon-fat för att slutligen ges en trevlig slutfinish med hjälp av Pedro Ximenes-sherryfat ifrån Jerez de la Frontera i södra Spanien, jo man tackar! 😉

benriach_15px

BenRiach Single Malt Pedro Ximenez Finish 15

Region: Speyside, Styrka: 46%, Pris: 579 kr SB-Art nr: 80404

MITT BETYG: 16,25 av 20,00

DOFT/UTSEENDE:(4,00) Söta nyanser av kola, honung, kakao skapar en härlig doft och som man gärna vill smaka på. Att denna whisky dessutom har ett mycket tilltalande färg gör ju heller inte saken sämre.

SMAK:(4,25) Förutom de välkända sherry-smakerna som hittas i doften så finner man även lite citrus och mer kryddiga toner när så slutligen denna dryck passerar smaklökarna i den bakre delen av munhålan… 

EFTERSMAK: (4,00) ..,där man även kan uppfatta svaga rökstrimmor som följer med ner i svalget och som sakteliga breder ut sig. Även apelsin- och kolasmaker känns tydligt mot slutet och den är heller inte så sträv utan snarare mjuk, söt och följsam.

HELHET: (4,00) Detta är en mycket god sherry-whisky som kan drickas ”alla dagar i veckan” och dessutom kan fås till ett hyfsat pris. Utbudet är dock något begränsat då det endast tillverkades 510 lådor för att förse hela världen med denna smakfulla whiskyutgåva. (så skynda fynda!) 

Notering: 130117, (FAN)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 23 times, 1 visits today)

2 svar på ”BenRiach Single Malt Pedro Ximenez Finish 15, 46% (nr 80404)”

    1. Ja, denna var riktigt trevlig! Mer söt än sträv… mer rökinslag hade (som vanligt) heller inte skadat 🙂 Om du inte har smakat den så finns det en 3:a till övers…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *