Glenfarclas 2000 Vintage, 46% (SWF-16)

Amnehärad´s Whisky Club som jag är medlem utav är medlemmar i Svenska Whiskyförbundet och som under varje höst och vår brukar handla in och buteljera olika sorters whiskyfat som sedan erbjudes att exklusivt kunna köpas av klubbarna.

Denna Glenfarclas 2000 Vintage är en sådan whisky och är förbundets 16:e buteljering och som klubben har köpt oss en flaska utav. Vi var överlag dock ganska eniga vid vår 13:e provning att detta var den minst goda whiskyn ifrån SWF som vi har köpt.

Den är absolut inte dålig och smaken är helt ok och har en bra doft men tyvärr sticker den inte ut så mycket och detta är ingen whisky man närmare lägger på minnet… (måhända är du som läser detta också med i en whiskyklubb och har kunnat smaka på denna med? Vilken är din åsikt? Vore kul att få höra din kommentar också. Kolla gärna också efter om din klubb finns med på klubblistan, och om inte, skriv gärna in den!) 🙂

glenfarclas_vintage_2000_sw12,75
 WHISKY:  Glenfarclas 2000 Vintage
 STYRKA:  46 %  ÅR: 2000  ÅLDER: –
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: 599 kr
 DESTILLERI:  Glenfarclas  SB-ART NR:   
 BUTELJERARE:  Glenfarclas  LEVERANTÖR:  SWF
 ÖVRIG INFO:  SWF-16

 

DOFT: Lite fruktig, toner av ekfat, 

SMAK: Torkad frukt, gräsklipp, ekfat, lite intetsägande, viss beska,

E-SMAK: Ektoner, lite frukt.

HELHET: En medelgod whisky med fruktinslag och viss fatbeska. Sticker inte ut så mycket.

NOTERING: Endast tillgänglig för SWF-anslutna whiskyklubbar. (2232 st flaskor)

TOTALPOÄNG: 12,75 av 20,00  
(X2: 12,25p, 13,25p)

Notering: 130215, Amnehärad’s Whisky Club – event 13, (AWC)
Notering: 150710, Amnehärad’s Whisky Club – event 18, (AWC)

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.