Longmorn 16, 48% (x2)

Longmorn 16 är whisky som har funnits tidigare på SB och som nu åter kommer att lanseras igen den 1 mars! (Art nr. 561, Systembolagets ordinare sortiment)

Har lyckats få chansen att via ett litet *varuprov* kunna få smaka på denna whiskyn innan den släpps på SB och där antalet samples-centilitrar räckte till så att även mina whiskyklubb-vänner i AWC också kunde få smaka på den vid vår 13:e whiskyafton. (stort tack till Pernod Ricard Sweden och PR Manager Heléne R. T. för detta! Mycket uppskattat!) 🙂

Denna tyckte jag personligen var väldigt god och kul också att denna lyckades bli aftonens vinnare totalt vid vår 13:e whiskyafton! (noterbart är att när vi provar whisky tillsammans i klubben så gör vi det enligt upplägget ”halvt blindprov”, dvs. vi vet vilka sorter som finns med, men inte i vilka glas de är upphällda i. Så med andra ord, inget fjäsk här inte!!) Men detta är ett givet köp! 😉 😛

Longmorn-16

Longmorn 16, 48%

Region: Speyside, Styrka: 48%, Pris: 629 kr (35 cl)

MITT BETYG: (x2: 16,50 – 16,50) 16,50 av 20,00

DOFT: Gurka, söt och lite kemisk ton, nysågat färskt trä

SMAK: Kola, ganska söt, lite godisaktig. God.

E-SMAK: Karamellig kolaton, Lång och god

HELHET: Mycket god, ganska söt whisky rakt i genom… Lite godisaktig.

Notering: 130215, Amnehärad’s Whisky Club – event 13, (FAN)
Notering: 150501, MWC-afton

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

2 svar på ”Longmorn 16, 48% (x2)”

  1. Inhandlade denna idag, hoppas den smakar! Din recension ger en ju lite hopp i alla fall.. snygg förpackning också!

  2. Hehe, ja smakar och smakar… ingen rökwhisky men ändå helt ok tyckte jag. Lite karamell-aktig i smaken… Sen får man väl (som vanligt) kanske ge nån krona extra för den snygga förpackningen. 🙂 Ska bli kul att få höra din åsikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.