Svenska Eldvatten Ardmore 2000 50,2%

I whiskyklubben AWC’s lilla höstprojekt där vi privat testar och betygsätter samples, en ”GrandSlam” på tre buteljeringar ifrån Svenska Eldvatten har turen nu för egen del kommit till den sista flaskan.

Detta är en caskstrength whisky ifrån Ardmore, ett av Skottlands stora destillerier och som är känt för sin rökiga Speyside-whisky och som är lite ovanligare att man producerar inne på fastlandet. Spännande! 😀

eldvatten_ardmore_2000
 WHISKY:  Svenska Eldvatten Ardmore 
 STYRKA:  50,2%  ÅR: 2000  ÅLDER: –
 REGION:  Speyside  TYP: Singel Malt  PRIS: 995 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   *slutsåld*
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  #8 of 180 btl. 

 

awcbox_eldvatten

DOFT: 4.25 Överraskande och härligt sötrökiga tongångar i doften på denna fastlandswhisky! (Tycker den drar lite åt Port Askaig-hållet) Ganska blommig i karaktären och med en lätt ljusgul färgnyans.

SMAK: 4.00 Upplever den som en rak whisky med tydliga fatinslag (Bourbon) och med en sötklingande maltighet med liten efterföljande beska. Lättare rökdimmor ligger i bakgrunden. Tycker inte den känns fullt så alkoholstark som sina dryga 50%.

ESMAK: 3.75 Lite mer beskbetonat avslut där sötman tar ett steg tillbaka. Ingefära och vitpeppar med liten släpande strävhet ger ett medellångt avslut. Anar också lite vanilj.

HELHET: 3.75 En god Ardmore-whisky med ett trevligt rökinslag som jag tycker mest kan hittas i doften. Dricker personligen denna helst neat (utan vatten) då den lätt kan övervattnas och med risk att bli lite för blaskig.

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20.00 p

Notering: 161025, Svenska Eldvatten ”GrandSlam” – Amnehärad´s Whisky Club 

 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *