Glenkinchie 12, 43%

Har man inte smakat så många whiskysorter ifrån lowland så kan denna Glenkinchie 12 rekommenderas då detta är en riktigt bra whisky med en lite lättare gräston över sig. Detta är en whisky som jag kommer försöka smaka lite fler årgångar utav! Den kan dessutom också fås till ett riktigt bra pris utomlands… Hamnade för mig på delad andraplats vid AWC-event nr 13.

glenkinchie

Glenkinchie 12, 43%

Region: Speyside, Styrka: 43%, Pris: 318 kr

MITT BETYG: 16,25 av 20,00

DOFT: Söt, fruktig, eucalyptus, tam, lite gräston, 

SMAK: Bra styrka, fruktig, söta äpplen, toner av halstablett/eucalyptus

E-SMAK: Kort till medelång eftersmak, viss krydda och smak av äppelkaka.

HELHET: Bra styrka, ganska fruktig och trevlig whisky med god smak. 

Notering: 130215, Amnehärad’s Whisky Club – event 13, (HHG)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 3 times, 1 visits today)

2 svar på ”Glenkinchie 12, 43%”

  1. Intressant att du gillade den. Sj tvär dissade jag den. Gillar i vanliga fall Lowland men denna tyckte jag inte om. Där emot derad 21yo är riktig trevlig i min smak 🙂

    1. Kan inte direkt säga att jag är välbevandrad ibland lowland-whisky-sortimentet men tyckte att denna var betydligt bättre än de få tidigare låglands-whiskys jag har smakat. Man kanske får lägga till några äldre lowland-whiskys på önskelistan… eller som tänkta samples-önskemål 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *