Amrut Blackadder Raw Cask 62,7% (nr 85525)

Whiskysample nummer två ifrån Whiskyboden är denna Amrut Blackadder Raw Cask och som även den hittas i sortimentet hos Clydesdale och kan beställas direkt från hemsidan eller köpas via Systembolaget.

Serien Blackadder Raw Cask bygger på ”whisky as it was” och ”from the Old School” där whiskyn tappas vid fatstyrka direkt ifrån tunnan och är ”non-chill filtered” och ej heller innehåller några färgtillsatser (E150).

am_rc amrut_rawcask

 WHISKY:  Amrut – Blackadder Raw Cask (195 btl) 
 STYRKA:  62,7%  ÅR: 2010  ÅLDER: NAS
 REGION:  Indien  TYP: Single malt  PRIS: 930 kr
 PRODUCENT:  Blackadder  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

MITT BETYG: 16,50 av 20,00 

DOFT: 4,00 Kolanyanser med rökiga  inslag av fenoler och med en underbar färg. Doften är ganska rå och kraftfull och innehåller en hel del brända undertoner och aska.

SMAK: 4,25 Söt whisky med både lite fruktiga inslag tillsammans med toffee. Dessutom med en röksmak som ligger i botten och följer med hela vägen. Ovattnad mycket smakrik och med en ganska rå karaktär i smaken. 

EFTERSMAK: 4,00 Med vatten mjuknar den av något och där rökdimmorna drar sig tillbaka något och ger plats åt lite mera maltiga smaker som kommer fram.

HELHET: 4,25 En god och kraftfull maltwhisky med mycket smak och med en hel del askiga undertoner. En intressant whisky och dessutom med ett rökigt inslag! 🙂

Notering: 130507, Sample (Whiskyboden)

Rekommenderat låtval:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *