Amrut Peated Blackadder Raw Cask 63%

bl_adDen andra whiskyn ut ifrån gårdagskvällens provsmakning av varuproverna ifrån Clydesdale var denna Amrut Peated och som också den ingår i Raw Cask-serien ifrån Blackadder. Detta är en whisky med ett indiskt ursprung ifrån Amrut-destilleriet beläget i Bangalore, 3000 fot över havet och som även började tillverka whisky i början av 80-talet.

amrutpeated_rawcask amrut_peated_blackadder

 WHISKY:  Amrut Peated Blackadder Raw Cask
 STYRKA:  63%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Indien  TYP: Single Malt  PRIS: 1.098 kr
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (4,00 p) Ljust guldfärgad whisky med litet inslag av söta frukter. Lite syrlig ton infinner sig också tillsammans med dunklare rökaromer.

SMAK: (3,50 p) Läderskärp möter upp direkt man får den i munnen men då där även finns även lite mera alkoholstark hetta bredvid som tar ned intryckt lite grann prövas att vattna den lite. Resultatet blir en något simmig whisky med fortsatt mycket smak av både lite tillbakadragen röknyans, en del fruktinslag och med en något mera svårplacerad smak av ”soffstoppning”. Tycker det ligger nånting unket i bakgrunden och som mina smaklökar inte helt kommer överens med… Intrycket är gott, men lite speciellt.

ESMAK: (3,50 p) Ganska lång, lite söt och ihållande och där även visst inslag av alkoholstyrka lyser igenom. (lite beroende på hur mycket vatten man slår i).

HELHET: (3,25 p) En peated Amrut tycker jag skall ha lite mera av rökkaraktär i sig för att kunna väga upp den dryga tusenlappen men å andra sidan känns den som en lite annorlunda och speciell whisky och som man kanske måste våga ge lite mera tid för att kunna uppskatta fullt ut.

TOTALPOÄNG: 14,25 p 

Clydesdale

Notering: 131112, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *