Rib Shack Red, 2011 Vintage Blend 13,5% (nr 2038)

Hade via nätet och nån vinsida dykt på detta vin som framtagits för somriga varma grillkvällar och som enligt beskrivningen skulle ha en rökig karaktär av Pinotage och Shiraz-druvor.  (gissa varför jag köpte den? ;))

rib_shack_redRib Shack Red, 2011 Vintage Blend 13,5% (nr 2038) 89 kr
Sydafrika, Western Cape

vin_skala3_s
SB’s notering:
”Fruktig, rökig smak med inslag av fat, mörka bär, rosmarin, peppar och choklad”

Mitt omdöme:
Doftmässigt tycker jag inte denna sticker ut nämnvärt och detta vinet känns ganska lätt. Färgen är fint djupt rödfärgad och med viss genomskinlighet.

Sippar ett par munnar innan maten på grillen är färdig och visst kan man ana ett litet rökstråk i de bakre regionerna tillsammans med lite brända undertoner och smaken av strävt läder och lite pepparkrydda. Känner mig något besviken, så här långt…

Med en saftig och het chilimarinerad köttbit på gaffeln och tillsammans med lite goda tillbehör så växer detta vinet till sig något men lyckas inte övertyga mig helt. Vinet är fullt godkänt och drickbart men möjligheten finns att mina högt ställda förväntningar på ”ett rökigt vin” inte riktigt överensstämmer med verkligheten och där rökigheten gärna hade fått vara något mera framträdande.

En svag 3:a blir betyget för min del (frugan gillade det dock!) för detta vinet men det kvalar tyvärr inte in på listan över mina förstaval.


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

3 svar på ”Rib Shack Red, 2011 Vintage Blend 13,5% (nr 2038)”

  1. Hej Fredde. Hoppas allt är bra. Tänkte tipsa dig om Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet nr. 6253. Gott vin till ok pris enligt mig. Tänker prova Penfolds Bin 2 Shiraz Mourvèdre nr. 6325 till grillningen på midsommar.

  2. Jodå Lasse, allt väl och semestern närmar sig med stormsteg! 😉 Jag tackar för vintipset och kommer garanterat försöka smaka på denna… (tror t.om mitt lokala SB har den på hyllan faktiskt) Ha en trevlig midsommar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *