Bruichladdich Cuvee 382 La Berenice 46%

Först ut ifrån Bruichladdich och den nya Cuvee-serien och som jag fått möjlighet att testa några cl av är denna 382: La Berenice (Sauternes/Barsacfat) och som har en styrka på 46%.

Bruichladdich Cuvee 382_L”Denna whiskyn har efter lagring på amerikanska ekfat fortsatt sin mognad på fat från två av de finaste appellationerna i Bordeaux, Sauternes och Barsac. Faten som tidigare innehöll sött vitt vin från dessa förnäma vin-områden fick nu möta klassisk Islaywhisky som under två decennier lagrats i mörkret och fukten vid havsviken på Bruichladdich.

Cuvee 382: La Berenice har en fruktig doft av papaya, gröna druvor och melon med inslag av anis, kanel och mint som sedan utvecklas till söta aromer av kanderade mandlar och nougat. Smaken är kraftfull och elegant med en perfekt harmoni mellan vaniljtoner från viteken, honung från fruktsötman i Sauternesvinet i kombi-nation med smaken av rostad malt.”

cuvee_labereniceskalan

 WHISKY:  Bruichladdich Cuvee 382 La Berenice
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: 21
 REGION:  Islay  TYP: Single malt  PRIS: 1.090 kr
 DESTILLERI:   Bruichladdich
 LEVERANTÖR:  Bibendum

 

SORT: Bruichaddich Cuvee 382 La berenia

DOFT: (4,00 p) Utseendemässigt är detta en mycket fint guldfärgad whisky och som har ett litet inslag av söta frukter och kanel som tillsammans skapar en mycket god och inbjudande doft (utan rök).

SMAK: (4,00 p) Mycket fräsch och distinkt smak (ovattnad) som få tankarna att gå mot fruktträdgården och där melon och honung är de mest framträdande. Man kan också ana ett ganska tydligt mentholisk inslag som är mest framträdande mot sluttampen.

ESMAK: (3,75 p) Kort, välbalanserad men ganska klen och med endast ett par droppar vatten i så tenderar eftersmaken att gå om intet helt och känns för utspädd. Undvik gärna att vattna denna.

HELHET: (4,00 p) Gillar man orökig whisky så är detta en mycket god, mjuk, sofistikerad och fruktig whisky som gärna drickes ovattnad om man vill ha ut det mesta av den… Något tam.

TOTALPOÄNG: 15,75  av 20.00 p

bibNotering: 130722, Varuprov/sample, Bibendum

[Musiktips] Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *