Bruichladdich Cuvee 640 Eroica 46%

Det sista varuprovet ut från Bibendum och av Bruichladdich nya Cuvee-serie är Cuvee 640 Eroica (cognacfat).

Bruichladdich Cuvee 640_L”Cuvee 640: Eroica har i sin tur fått lagras på Limousine-ekfat från Aquitaine i sydvästra Frankrike som under många år innehållit en av de stora ”Eaux de vie”, nämligen cognac. Tanninerna från ekfaten har adderat nya lager och en rik komplexitet till Bruichladdichs klassiska, eleganta whisky.

Färgen går mot mahogny och brons. Doften är fruktig med aromer av päron, aprikos, mango och äpple. Även toner av mörk choklad, apelsin och kaffe träder fram tillsammans med nyanser av vanilj och kola. Whiskyn har en rik och mogen smak med fin fruktighet och sötma som balanseras väl med en hög maltighet.”

cuvee_eroicaskalan

 WHISKY:  Bruichladdich Cuvee 640 Eroica
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: 21
 REGION:  Islay  TYP: Single malt  PRIS: 1.090 kr
 DESTILLERI:   Bruichladdich
 LEVERANTÖR:  Bibendum

 

SORT: Cuvee 640 Eroica

DOFT: (3,75 p) Goda ekfatstoner bildar tillsammans med päron och torkad aprikos en god och rund doft med god och fruktig sötma!

SMAK: (4,00 p) Ganska kraftfull på smaker direkt inledningsvis som sedan tonar ut lite grann och där aprikoser, äpplen och ekfatssmak sitter på första parkett. Ganska maltig och söt.

ESMAK: (3,75 p) Medellångt avslut med ganska maltig smak. Går mot något strävare toner och är helt orökig.

HELHET: (3,75 p) En välkomponerad och mjuk whisky som gärna får stå och öppna upp sig lite för att släppa ifrån sig de maltiga tonerna och de söta fruktsmakerna. En god och trevlig whisky men som gärna hade fått överraska mig lite mer.

TOTALPOÄNG: 15,25  av 20,00 p

bibNotering: 130722, Varuprov/sample, Bibendum

[Musiktips] Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *