Kilchoman Machir Bay 46% 2013

ClydesdaleÄven den tredje sorten som provsmakats av de 4 varuproven ifrån Clydesdale AB kommer också ifrån Islays yngsta destilleri Kilchoman och heter Machir Bay (ett av Islays fantastiska kustlandskap) och som även under innevarande år har funnit i SB’s standardsortiment. Detta är utgåva 2013. (Hittas i Systembolagets ordinarie sortiment, nr 573)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAskalan

 WHISKY:  Kilchoman Machir Bay 2013
 STYRKA:  46%  ÅR: 2013  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single malt  PRIS: 498 kr
 DESTILLERI:   Kilchoman Distillery
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: 4,75 Sötma, tång, salta havssklippor och en skopa med rökig aska. Riktigt jäkla god doft! 😀

SMAK: 4,50 Den söta och hettande röksmaken är som förväntat helt dominerande i från allra första stund. Lite mentholpastill och lakrits följer med på resan. Möjligen något ungdomlig men ändå helt underbar och där sältan, sötman och den mycket goda röksmaken passar som handsken. Köp! )

ESMAK: 4,50 En magnifik och ganska brutal rökwhisky med ändå med ett runt och elegant avslut där de goda rökdimmorna långsamt tynar bort.

HELHET: 4,75 En solklar och mycket prisvärd favorit och ett givet köp för alla rökwhiskyälskare. En whisky i absolut världsklass och som bör finnas på vare whiskydrickares hylla, vare sig man gillar rök eller inte! I denna hittar man allt det goda som karaktäriserar en god Islay-whisky… och dessutom under 500 kr!! 😛

kilchoman_machirbay2013_miniTOTALPOÄNG: 18,50

Notering: 130830, Varuprov, sample, Clydesdale AB

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 36 times, 1 visits today)

2 svar på ”Kilchoman Machir Bay 46% 2013”

    1. Kan säga att denna är med på min top-5 lista… Att bara ta 500 spänn för en rökwhisky som denna är jäkligt billigt! 🙂 Gillas!! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *