Kilchoman Machir Bay 46% (2015)

Kilchoman’s Machir Bay som började buteljeras under 2012 har alltid fallit mig på läppen då jag gillar den lite gummibetonade röksmaken som denna whisky bjuder på. Helt enligt önskeboken för en whiskyfantast så är denna whisky givetvis ej kylfiltrerad, utan färgtillsatser (E150) och har en alkoholstyrka på 46%. Stort plus!

Ett stort tack till Clydesdale AB, en av våra stora svenska whiskyimportörer som har skickat över ett smakprov av årets buteljering 2015 till mig här på amatörwhiskybloggen freddeboos.se! 😎

kilchoman_machirbay_2015
 WHISKY:  Kilchoman Machir Bay
 STYRKA:  46%  ÅR: 2015  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 499 kr
 DESTILLERI:  Kilchoman Distillery  SB-ART NR:   573
 BUTELJERARE:  Kilchoman Distillery  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  –

 

kilchoman_machir_bay_2015DOFT: 4.25 Plastig fenol och gummimatta är två associationer som direkt poppar upp. Den karaktäristiska Kilchoman-doften bjuder även på lite härlig karamellsötma och en härlig maltig ton. Halm, bränt socker, citrus, kolaska och lite lakrits ger sig också tillkänna i denna rökwhisky. Nice! 🙂 😀

SMAK: 4.50 Smaken är lite mera rökbetonad och har ett härligt bett. Svag vanilj och nån droppe fräsch citrus ger en ganska ljus ton men ändå med tyngre och dovare rökinslag i de bakre regionerna. En god whisky som passar både vardag som till fest!

ESMAK: 4.00 Avslutet är ganska maltbetonat och för med sig en del rökigare inslag. Även en del mera framträdande beska växer också fram mot slutet.

HELHET: 4.25 En ganska omaskerad och rak whisky som har en maltig karaktär och en hel del (plastig) röksmak. En del råare inslag att försöka komma överens med men där jag och mina smaklökar helt klart är med på tåget och vi älskar’t. En god standardrökare ifrån det fasta Sb-sortimentet som definitivt platsar i laguppställningen på whiskyhyllan! 🙂 Litet minus för den borttagna åldersangivelsen som tidigare har återfunnits på etiketten!

ClydesdaleTOTALPOÄNG: 17,00 av 20.00 p

Notering: 150607, Varuprov, sample (Clydesdale AB)
Photo Credit: Clydesdale AB

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 17 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *