English Whisky Black Range Peated, 43%

ClydesdaleDet fjärde och sista varuprovet ifrån Clydesdale AB är en nykomling och kommer ifrån Englands första destilleri och som producerade sin första droppar i november 2006. Vid detta lilla destilleri producerar man ca 13 fat i veckan och ligger i Roudham i Norfolk. (Hittas i Systembolagets sortiment, nr 10423)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAskalan

 WHISKY:  English Whisky Black Range Peated
 STYRKA:  43%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  England  TYP: Single malt  PRIS: 439 kr
 DESTILLERI:   English Whisky
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: 3,25 Ung och fenolstinn whisky som pendlar lite i doften mellan rökt kött och lite mera kemiska/plastiga undertoner. Färskt trä, halstablett(?) och gummihandskar.

SMAK: 3,25 Lite kryddig i smaken och inledningsvis överraskande tam men som sedan bygger upp mera hetta och där röken kommer bakifrån. En lite fruktig ton av gråpäron och halm. Lite metallisk. Med vatten så försvinner både hetta och ganska stor del av röken. (50 ppm!)

ESMAK: 3,00 Lång och ganska kryddig och där rökigheten som byggts upp och är rejält påtaglig och hänger i väldig länge.

HELHET: 3,25 Ung, ganska rå och lite onyanserad och där den kraftfulla och lite plastaktiga röken sätter det största avtrycket. Röksmaken har bra med potential och det ska bli spännande att se vad det blir av denna whiskyn med några år till på nacken.

english_whisky_peated_miniTOTALPOÄNG: 12,75

Notering: 130830, Varuprov, sample, Clydesdale AB

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 28 times, 1 visits today)

4 svar på ”English Whisky Black Range Peated, 43%”

    1. Röksmaken i denna är hyfsat bra (för att inte vara en Islay) men känns även lite plastig… Känns som man vill kunna finna lite mera lager i den än bara rök. Men så är den ju också väldigt ung och kan säkert utvecklas mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *