Lagunitas New Dogtown Pale Ale 5,9%

Från USA och Lagunitas Brewing Company beläget i Petalumas, Kalifornien kommer denna APA:n och som har avnjutits under min sista semesterhelg och innan de tunga oxveckorna fram till jul nu åter tar vid…

lagunitas_newdogtownMitt omdöme:

Väldigt rikligt skummade öl som bjuder på härligt fräscha dofter av grape, tallbarr, citrus och apelsinskal.

Man känner direkt vartåt det barkar när man tar första klunken och där grapebeskan och den ganska sträva  och bittra smaken får det lilla håret som finns kvar att nästan krulla sig uppe på skalpen… 😉  När det syrliga lagt sig något och smaklökarna kommit ikapp och börjat vänja så kan man uppfatta lite mer fruktiga och söta toner av honung, tallbarr, grönt gräs och apelsinmarmelad.

En ale som denna biter sig fast med eftersmaken ett bra tag i både munhåla och strupe och den är väldigt syrlig och har ett riktigt bra bett, utan att bli för överdriven åt något håll. En mycket god APA utan några krussiduller och som känns ganska enkel och rakt på och mycket välbalanserad. Rekommenderas! 😛

 

SORT: Lagunitas New Dogtown Pale Ale SB ART.NR: 1697
TYP: Ale STYRKA: 5,9%
PRIS: 20,90 kr (330 ml) LAND:
PRODUCENT: Lagunitas Brewing LEVERANTÖR: Galatea Spirits
Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

[Musiktips:] ”Just play it out LOUD!”
   

(Visited 9 times, 1 visits today)

2 svar på ”Lagunitas New Dogtown Pale Ale 5,9%”

    1. Förstår att du tycker det, hehe Men jag är lika övertygad och denna är riktigt bra. 😀 Föredrar du möjligten APAn framför IPAn eller kanske tvärtom eller är det jämt skägg? (har själv inte testat IPAn ännu men det känns som man kanske blir tvungen till det)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *