Cadenhead Creations 21, Vatted Islay, 46%

I juli släpptes denna vatted malt på bolaget ifrån WM Cadenhead och som är en av Scotlands äldsta (1842) oboeroende buteljerare. När jag efter lite efterforskning fick reda vilka sorter som ingick (Ardbeg, Bowmore och Caol Ila) i detta släppet så steg självklart nyfikenheten och köpet av denna flaskan var snart ett faktum. 😉

cadenheadch

 WHISKY:  Cadenhead Creations 21 Years Vatted Islay
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: 21
 REGION:  Scotland  TYP: Vatted malt  PRIS: 849 kr
 PRODUCENT:  WM Cadenhead  LEVERANTÖR:  Symposion

 

DOFT: (4,25) Här doftar det ljuvligt gott av både söt rök, aska och lite tång ifrån det salta havet. 

SMAK: (4,00) Denna blandningen bjuder på goda smaker som består av både söt rökighet, torr aska och kol med litet saltstänk. Även en lite maltigare ton kommer fram efter en stund tillsammans med ett litet råare och något bitigare inslag.

ESMAK: (4,00) Eftersmaken går i typisk Islay-anda med mycket rökiga och lite salta toner och som hänger med en bra stund. Ett par droppar vatten rundar av det lite kantiga avslutet.

HELHET: (4,25) En mycket trevlig och god vatted malt med mycket och god röksmak. Inledningen känns möjligen något mer välbalanserad än själva avslutet. Tål ett par droppar vatten.

Ev. kommentar: Mycket trevligt och kompletterande inslag på Islay-hyllan och som gärna smakas och inhandlas igen. För övrigt är detta min första smakade William Cadenhead Bottling. Intressant! 🙂

wmcadenhead_21_vattedislayTOTALPOÄNG: 16,50

Notering: 130805, FAN

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *