Lagunitas Hop Stoopid Ale 8%

En underbar brutalöl som får det att dra lite så där gött i kindpartiet… och som dessutom och dagen till ära avnjuts i ett härligt Lagunita-glas ifrån Sejdelshoppen.se! :)? 

Lagunita-glaset rymmer normalt 38 cl (47 max) och har på sidorna ett relieftryck av Lagunitas-logon samt en bild på bryggeriets symbol, en pit bull, på den ena sidan. Texten ”LAGUNITAS BREWING COMPANY” och ”LARGE MOUTH” finns på den andra sidan och i botten står det ”BEER SPEAKS”. (Styckpris ifrån 99 kr och där glaset finns att tillgå i flera olika förpackningsalternativ via Sejdelshoppens hemsida)

Mitt glasbetyg efter provsmakning och motivering: ”4/5p – Ett coolt glas, om än kanske något lite svårgreppat om man har små händer. Fränt tryck och en skön känsla att dricka ölen ur en glasburk ”

Mitt omdöme:

Humlefylld doft med massor av grapfrukt, ananas och citron. Även ganska stort genomslag av färska tallbarr och lite aprikos i bakgrunden. Underbart gott och väldigt tilltalande!

Smakmässigt är den överaskande ”obitig” även om den sötsträva beskan finns närvarande under hela resan och som får det att dra lite extra i kindpartiet när det ganska korta avslutet rullar in. Kanske lite i sötaste laget och där jag nog trodde att 102 IBU skulle kännas ännu mer extrem än vad den faktiskt är…

Överlag ändå en helt suverän och välsmakande Ale med goda IPA-nyanser. Med lite mer humlebett i avslutet hade den kunnat gå nästan hela vägen hem… 8p

Maltsorter: –
Humlesorter: –sejdelshoppen_logo
OG: 1.085 | FG: – | IBU: 102 | EBC: –
(Vad betyder förkortningarna?)

Notering: 170202, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Lagunitas Hop Stoopid Ale  SB ART.NR: 89344
 TYP: Imperial/Dubbel IPA  STYRKA: 8%
 PRIS: 75,50 kr (650 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Lagunitas Brewing Company  LEVERANTÖR: Galatea AB
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *