Glenlivet French Oak Reserve 15 (x2) (AWC-sample #38, HGU)

Edit: Ibland blir man positivt överraskad när man testar en tidigare smakad whisky och ibland kan man bli lite mera besviken vilket var fallet med vår hemliga AWC-sample i juni månad. Detta är en whisky jag tidigare tyckt mycket om men som denna gången inte alls föll mig i smaken, mest för den lite unkna bismaken och att den inte kändes alls riktigt lika fruktig och fräsch som när jag tidigare smakat den. Fast nu är jag väldigt nyfiken på varför den sjunkit så i mina ögon sett att jag nog blir tvungen att själv inhandla en kontrollflaska. 🙂

Tjohoo!! Att smaka på whisky är alltid en spännande utmaning och oftast en njutning! Det skall därför bli riktigt intressant att se vad AWC-medlemmen HGU har hittat på i månadens blindsample ifrån whiskyklubben och som det gäller för oss andra att försöka gissa och sätta vårt betyg på. (rätt svar presenteras senare)

glenlivet15 
 WHISKY:  Glenlivet French Oak Reserve 15
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: 15
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: 471 kr
 DESTILLERI:  Glenlivet  SB-ART NR:   87521
 PRODUCENT:  Glenlivet  LEVERANTÖR:  Pernod Ricard Sweden

 

awc_sample_34SORT: (min gissning) Mackmyra Den första utgåvan

DOFT: (3,50 p) Kraftfull doft med tydliga inslag av gråpäron och söt mandelmassa. Den öppnar upp sig rejält efter en stund orörd i glaset och där toner av solmogna röda plommon och vaniljstång växt fram tillsammans med den ekfatsnyanserad maltiga doften… (vilket medför en poänghöjning!!)

SMAK: (2,50 p) Smakmässigt är detta tyvärr ett litet nerköp då den inte alls lever upp till den goda doften. Tonerna av söt mandelmassa och lite vanilj försöker hålla den något mindre angenäma spritnyansen stången men lyckas inte riktigt fullt ut.
ESMAK: (2,50 p) Eftersmaken känns ganska mjuk känns medellång men har dock en liten medföljande unken bismak. Lite stegrande pepparhetta kan anas mot slutet.

HELHET: (2,75 p) Poänghöjningen som doften lyckats framkalla efter en stund i glaset drar själva smaken tyvärr ganska snabbt tillbaka. Detta är en whisky som man kan bjuda sina mindre nogräknade vänner/gäster på… efter kl. 23!

Ev. kommentar: Nja…

TOTALPOÄNG: 11,25 p

Notering: 140615, AWC-sample #38 (HGU)


 

Glenlivet French Oak 15

Region: Speyside, Styrka: 40 %, Pris: 439 kr SB-nr: 87521

BETYG: 16,50 av 20,00 p

DOFT: Fin i färgen, nougat

SMAK: Lite päron

E-SMAK: Mycket god, ganska lång

HELHET: En fruktig kanonwhisky!

 

 

 

 

 

 

Denna ingick för övrigt i AWC´s startfält vid vår Glenlivet-afton som vi hade i april, 2011 och där den hamnade på 2:a plats av total 7 stycken. På detta mycket trevliga event med MASSOR av gott att smaka, fick vi även lära oss en liten intressant läxa att dyrast inte alltid är bäst… mer om detta senare)

Notering: 110429, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #6, (CPE)


[Musiktips:]
Se även Spotify-listan med lite mer TUNGGUNG!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *