Mackmyra Ambassadörsfat (MA-1462) 56,4% ”Friends of Islay”

När en arbetskamrat frågar om man är sugen på att få testa på en sample av ett Ambassadörsfat (MA-1462) ifrån Mackmyra och där ”Rök”-receptet har använts och fatet namngivits till ”Friends of Islay” så behöver inte frågan ställas två gånger. I detta fallet är det whisky ifrån ett fat som har lagrats vid Häckeberga med en volym av 30 liter och där alkoholhalten är 56,4%. Mycket kul och spännande! 🙂 (tack Stefan för smakprovet!)

mackmyra_friendsofislay
 WHISKY:  Mackmyra Ambassadörsfat (MA-1462) ”Friends of Islay”
 STYRKA:  56,4%  ÅR: 2013  ÅLDER: 3
 REGION:  Sverige  TYP: Single Malt  PRIS: ?
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO:  Fatfyllning: 2010-02-18, Buteljering: 2013-04-15 av Heli, Btl: #18, Vol: 30 l

 

DOFT: 3.50 God rökighet av mediumstyrka är det första man dyker på. Gråpäron och krispiga toner av malt är heller inte svåra att missa. Svag aceton, färskt trä och något lite fruktigt (blåbär?) finns där också.

SMAK: 4.00 Oj, wow! Här växlar den upp rejält!! Fram kommer en lite mera kraftfull och dov rökighet som först är ganska söt innan den övergår mot svagt beskare toner när den drar sig tillbaka och släpper fram lite mera fruktighet. Trevligt och inte illa alls! 🙂

ESMAK: 3.50 Avslutet bjuder också på en rökig smak men där även liten sötare sherrynyans har tillkommit samt mera vanilj och grapfrukt. Liten aceton-touch kan anas.

HELHET: 3.50 Svensk whisky är fortfarande i sin linda och där Mackmyra just i dagarna lanserat sin och Sveriges första 10-åring. Whiskyn ifrån detta privata fatet har bara strax passerat den godkända whiskygränsen på 3 år för att få kallas whisky och lämnar av naturlig orsak lite mera komplexitet att önska men levererar redan så pass goda inslag att man nästan tappar hakan. Imponerande!

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20.00 p

logo_mackmyraNotering: 141208 (SAN)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *